Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Отварање прве фабрике у Мајнд парку 7. децембра
   

Otvaranje prve fabrike u Majnd parku 7. decembra Гостујући у емисији Епицентар Радио телевизије Крагујевац Радомир Николић, градоначелник Крагујевца говорио је о подстицају развоја привреде у Крагујевцу и најавио отварање једне од фабрика Милановић инжењеринг доо за 7. децембар.

Ради се о највећем пројекту у скоријој историји Крагујевца, о нечему што је веће од Фијата, с обзиром на то да се планира запошљавање 6000 до 8000 људи, рекао је Николић. Компанија Милановић инжењеринг је ту препознала своју пословну шансу и са својим дугогодишњим пословним партнером Сименсом проширује капацитете у индустријској зони Мајнд парк.

Држава је помогла развој инфраструктуре, а град је за инвеститора обезбедио 70 хектара земљишта. Град Крагујевац, казао је Николић, види у томе вишеструку корист. Поред тога што ћемо се развијати, доводићемо нове технологије, људи ће се запошљавати и имаћемо приходе од пореза на имовину и од пореза на зараде. Развијаћемо нову инфрастуктуру, улагати у град, а људи ће осетити квалитетнији живот.

Николић је подсетио да је држава у сарадњи са локалном самоуправом у планска документа, пројекте, комуналну и путну инфраструктуру у индустријској зони Собовица уложила око милијарду динара.

 

 

Претходна страна