Контактирајте нас за више информација
X

Kragujevcani_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Питања и одговори

Питања и одговори

На овој страни моћи ћете да прочитате одговоре на питања која сте поставили преко контакт форме на страници  www.kragujevac.rs/Kontakt

Сва Ваша питања обрађује Одељење за послове информисања и прослеђују надлежним службама, органима или одговорним лицима који достављају одговоре и решења у најкраћем року.

2016-10-01 18:47 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Бранко
Контакт телефон: 060--------
Адреса: Николе Пашића

------------------------
Порука:
Хтео сам да Вас питам, како могу да конкуришем за посао комуналнох полицајца? Где могу и коме да се обратим?

-------------------------

Поштовани,
У овом тренутку град Крагујевац нема у плану ширење Комуналне полиције.

2016-09-29 11:13 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Душан Кузмановић
Контакт телефон: 063--------
Адреса: Слободана Пенезића

------------------------
Порука:
Који је нови назив улице МИРЕ МАРИНКОВИЋ у Крагујевцу?
Тај назив улице се користио 90-их година, па ме интересује који је нови назив улице како бих дошао до информација о старој породичној кући

-------------------------
Поштовани,
Одлуком одборника Скупштине града Крагујевца од 3. априла 2003. године улица Мире Марковић променила је назив у “Улица тополиваца“.

2016-09-27 19:57 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: дарко
Контакт телефон: 062--------
Адреса: Доње Комарице бб

------------------------
Порука:
Да ли постоји могућност да се поправи улична расвета у селу посебно доњем делу села од школе па до краја јер други део села има расвету по цели дан. У делу где ја живим има старих људи којима би то много значило

-------------------------

Поштовани,
Поправка уличне расвете у селу Доње Комарице налази се у програму одржавања и тај проблем биће отклоњен у најраћем року. РТК уређај који регулише укључивање и искључивање расвете према информацији коју смо добили у Градској управи за комуналне и инспекцијске послове већ је поправљен.

2016-07-25 22:34 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: ГОРИЦА КОВАЧЕВИЋ
Контакт телефон: 063/---------
Адреса: Миливоја Банковића

------------------------
Порука:
Поштовани,

молим вас да ми помогнете у одговору ко је надлежан за рад Градске библиотеке града Крагујевца.
Запослена сам са радним временом од 07-15.00х са радним суботама. Данас сам после посла отишла да заменим књиге у библиотеку, али ми то није успело јер је њима радно време до 15.00х? То ми изгледа неће успети до краја лета, као и осталим запосленим у граду Крагујевцу. Нисам могла да верујем да сам наишла на затворена врата!
Молим вас да ми помогнете (као и осталим мојим суграђанима који воле да читају), ако је њихов рад у вашој надлежности са продужењем радног времена бар до 17.00х или са неком прерасподелом радног времена.
Ако није у вашој надлежности молим вас да ово писмо проследите надлежној институцији и о томе ме обавестите.

Срдачан поздрав, Горица Ковачевић.


27-07


Поштована,

на сајту библиотеке www.nbkg.rs налази се обавештење да ће бибилотека од 4. јула до 26. августа радити по летњем радном времену понедељком од 8 до 17 сати а од уторка до петка од 8 до 15 сати.

2016-06-24 11:53 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Наталија Лазовић
Контакт телефон: 064--------
Адреса: Травничка, насеље Мале Пчелице

------------------------
Порука:
Поштовани,
већ скоро две недеље имамо проблем са ужасним зујањем које се чује из трафостанице у насељу Мале Пчелице, ул.Љубомира Јовановића. Трафостаница је уз саму ограду Завода за збрињавање одраслих, наспрам Травничке улице. Контактирана је диспечерска служба Електродистрибуције, лично сам их звала 3 пута, као што су их и звале и моје комшије, не знам колико пута већ. Диспечери упорно тврде да то није њихова област, јер се зујање чује од момента када се укључи улична расвета, а што се раније није дешавало. Контактиран директор техничке службе електродистрибуције, који је потврдио да је то посао фирме која одржава уличну расвету. Контактирана гђа Мира Холендер, која је све пребацила на Електродистрибуцију. Шта је потребно урадити следеће да би се проблем решио? Није проблем контактирати и новинаре, лично познајем пар њих, па да прича добије и медијску пажњу. Имам снимак тог ужасног зујања тако да могу и то послати, ако је потребно. Имате моје податке па вас најљубазније молим да неко што пре преузме решавање проблема. Верујем да ћете у хладовини ваше канцеларије овај АПЕЛ проследити служби КОЈА ЈЕ НАДЛЕЖНА САМО ЈЕ ПОТРЕБАН ЈЕДНА КЛИК И COPY PASTE, а ми ћемо моћи да спавамо са отвореним прозорима.
Унапред захвална.

------------------------
26-06

Поштована Наталија.
 
Хвала Вам што указујете на проблем звука који се шири из трафостанице у улици Љубомира Јовановића. Град Крагујевац је на закључио уговор за одржавање јавне расвете са групом понуђача СЗР“Горионик Милутиновић Јовица ПР Салаковац“, Мало Црниће, Салаковац бб; “Мител Монт“ д.о.о.Крагујевац, улица Карађорђева број 50; „MC CORONA“ д.о.о. Предузеће за трговину и услуге, Лештане, улица Кружни пут број 177; и “Енергомонтажа“а.д. Београд, улица Живојина Жујовића број 14. Одржавање јавног осветљења обухвата следеће послове:

- одржавање и сервисирање светиљки и носећих елемената;
- одржавање водова јавне расвете;
- одржавање и сервисирање управљачких, регулационих и заштитних елемената;
- постављање и одржавање украсних елемената за свечано украшавање Града поводом новогодишњих и божићних празника.
- радови на демонтажи украсних елемената за свечано украшавање Града поводом новогодишњих и божићних празника.
Под одржавањем јавног осветљења се дакле, подразумева одржавање светиљки за јавно осветљење и носећих елемената, одржавање управљачко-регулационих и заштитних елемената јавног осветљења (који се налазе у трафостаницама или у посебним ормарима за јавно освјетљење) и одржавање водова јавног осветљења (кабловских и надземних).

Природа и конструкција регулационих и заштитних елемената јавног осветљења је таква да они никако на могу да стварају било какав звук. Звук на који указујете може да потиче само из трансформаторских елемената саме трафостанице који су део електродистрибутивног система. Ови елементи који могу производити звук су власниство дистрибутера електроенергетског система и њихово одржавање је у њиховој надлежности.

Ваша порука са контакт стране биће сматрана представком и као таква прослеђена Инспекторату за заштиту животне средине који ће у оквиру својих надлежности наложити оператеру дистрибутивног система мерење буке и на основу резултата овог мерења предузети одговарајуће мере.
 
Срдачан поздрав,
 
Др Андреја Илић,
 
Начелник Градске управе за
комуналне и инспекцијске послове

2016-06-16 10:32 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Марјан Мијатовић
Контакт телефон:
Адреса: Војводе Путника
------------------------

Порука:
Поштовани,
молио бих надлежне службе да изађу на терен и обиђу улицу Војводе Путника. Посебну пажњу нека обрате на тротоаре који су у катастрофалном стању. У последње време улица је мрачна јер улицна расвета делимично ради.
С' поштовањем Марјан

----------------------------

24-06

Поштовани,

хвала Вам што указујете на комуналне проблеме који се односе на улицу Радомира Путника. Извођач радова на одржавању јавне расвете добио је налог да отклони кварове на јавној расвети, тако да извођење радова очекујете у наредних неколико дана, зависно од динамике извођења радова на одржавању јавне расвете на другим локацијама на територији града и временских услова. ЈКП "Зеленило" Крагујевац ће такође у наредних неколико дана орезати гране дрвећа, тако да ће се подићи крошње, чиме ће и побољшати и ефикасност јавне расвете. Тротари у улици Радомира Путника су доста лошем стању и ово је вишегодишњи проблем. Укупна предрачунска вредност радова на санацији тротоара према процени урађеној крајем прошле године је око 10 милиона динара без урачунатог ПДВ. Нажалост, због ограничених финансијских средстава ови радови нису изведени али су на листи потребних радова на комуналном одржавању града. Санације тротоара биће изведена када исцрпимо листу предходних приоритета.

Срдачан поздрав,

др Андреја Илић

2016-09-06 10:39 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Марија Богдановић
Контакт телефон: 034------
Адреса: Космајска

------------------------
Порука:
Којим путем могу најбрже да решим питање уличног осветљења у својој улици. Месецима покуш&иеxцл;авам преко Месне заједнице и чак приватним каналима да измолим (а не бежим ни од плаћања) да се од 3 замени бар једна светиљка. Тотални је мрак и веома небезбедно (а језиво у сваком случају) за све житеље улице и ону силну децу која се окупљају на Скверу и возе аутомобиле, скутере, бицикле по тоталном мраку. Молим вас (или Вас) помозите.
Срдачан поздрав!

-----------------------------------
Сеп 6
    
Поштована,

проследили смо Ваш допис начелнику Градске управе за комуналне и инспекцијске послове.


2016-09-09 9:54 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Марија Богдановић
Контакт телефон: 034---------
Адреса: Космајска

------------------------
Порука: 
Добар дан ! 
Пре пар дана сам Вам писала у вези проблема са уличном расветом у мојој улици. Хтела сам само да Вам јавим да је проблем решен. Изгледа да сам пронашла прави пут до решења. Који год да је "упалио" хвала !
Срдачан поздрав ! 
-------------------------

2016-08-24 12:32 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Бранислав Обрадовић
Контакт телефон: 064--------
Адреса: Ибарских рудара, Крагујевац
------------------------
Порука:
Молим Вас да ми
помогнете при решавању пријаве за утврђивање пореза на имовину у
Крагујевцу на адреси Ибарских рудара бр.3/21, јер надлежна градска
управа неће да донесе одговарајуће решење на порез на имовину за
2016.г.
Дана 17.05.2016.г. поднео сам пореску пријаву да сам ја власник стана
након смрти мога оца Будимира који је преминуо 08.02.2016.г. а који је
зивео у Ћуприји те се за овај стан плаћао пун порез (без умањења од
50%) али градска пореска управа Крагујевца доноси решење
бр. 436-1/16-25962-VIII од 07.06.2016.г. на покојног оца и то са пуним
износом пореза за 2016.г.
Дана 08.07.2016.г. подносим приговор на ово решење али се градска
пореска управа града Крагујевца не оглашава (до дањашњег дана) нити
ми одговара на мој приговор, те Вас молим да ургирате и да се донесе
ново решење на порез за имовину за 2016.г. Унапред захвалан.

-------------------------

Прослеђујемо одговор који смо добили из Пореске управе

Поштовани,
 
У складу са чланом 13. Закона о порезима на имовину ("Сл.гласник РС",бр.26/01, "Сл.лист СРЈ",бр.42/02-одлука СУС и "Сл.гласник РС",бр.80/02,... и 68/14-др.закон), прописано је да утврђени порез на згради или стану у којем станује обвезник умањује се за 50%.

2016-08-31 13:18 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Благица Симић
Контакт телефон: 062-------
Адреса: Града Сирена

------------------------
Порука: 
Када и где ће бити истакнуте листе прљене деце у приватне вртиће по сунбвенцији? Хвала! 
-------------------------

Одговор прослеђен 7.09

Поштована,

како нам је речено у Градској управи за ванпривреду листе ће бити објављене за најдуже седам дана на сајту Града.

2016-09-02 18:32 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Саша
Контакт телефон: 064/---------
Адреса: Владе Недељковића

------------------------
Порука: 
Поштовани,

неколицину нас родитеља занима које је најмање растојање између куће и школе, а на основу које ђак основне школе може остварити право на бесплатну месечну карту за превоз од куће до школе и како се тачно мери то растојање? Такође нас занима где можемо пронаћи правилник или одлуку која ово регулише.

Хвала и срдачан поздрав 


Одговор прослеђен 7.09.

​Поштовани,

како нам је речено у Градској управи за ванпривреду Закон о основама система образовања и васпитања члан 159​ гласи 

превоз: деце и њихових пратилаца ради похађања припремног предшколског програма на удаљености већој од два километра, ученика основне школе на удаљености већој од четири километра од седишта школе; превоз, смештај и исхрану деце и ученика са сметњама у развоју, без обзира на удаљеност места становања од школе; превоз ученика на републичка и међународна такмичења;

​у Градској агенцији за саобраћај на основу сателитског снимка можете добити информацију колика је удаљеност до школе​ за коју сте питали и да ли дете има правно на месечну карту.

Архива