Контактирајте нас за више информација
X

Kragujevcani_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Питања и одговори

Питања и одговори

На овој страни моћи ћете да прочитате одговоре на питања која сте поставили преко контакт форме на страници  www.kragujevac.rs/Kontakt

Сва Ваша питања обрађује Одељење за послове информисања и прослеђују надлежним службама, органима или одговорним лицима који достављају одговоре и решења у најкраћем року.

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Радован
Контакт телефон: 066.........
Адреса: Радничка 30/1


Порука:
Да ли је Град Крагујевац донео одлуку о кућном реду за прватне куће са заједничким двориштем.Ако јесте које је време поподневног одмора као и ноћног?

-------------------------

Поштовани,

град Крагујевац је по закону у обавези да доноси Одлуку о кућном реду у стамбено - пословним зградама и та одлука је донета половином ове године. У заједнички двориштима, власници стамбених објеката сами уређују време поподневног и ноћног одмора. У случају да неко ремети ред и мир неопходно је да се обратите надлежним службама.
Иначе, Одлуком о кућном реду у стамбено - пословним зградама радним данима време одмора је од 16,00 до 18,00 сати и од 22,00 до 7,00 сати наредног дана.
У дане викенда од 16,00 до 18,00 сати, као и од 22,00 сата у суботу до 10,00 сати у недељу.
31. децембра време од 16,00 сати до 4,00 сата 1. јануара, не сматра се временом за одмор.

Име и презиме: Јована Николић
Контакт телефон: 069.........
Адреса: Атинска 42/40

Порука:

Поштовани,
Поднела бих захтев за дечији додатак, али супруг и ја нисмо пријављени на истој адреси, он је пријављен на Краљево, ја на Крагујевац. Живимо као подстанари у Крагујевцу. Дете нам је пријављено преко мог осигурања.

Унапред захвална

----------------------------------------------

Поштована,

један од услова за остваривање права на дечији додатак је да родитељи буду пријављени на истој адреси.

Порука:
Име и презиме: Милош Стефановић
Контакт телефон: 069.......
Адреса: ДЈЕНЕРАЛА КОВАЦЕВИЦА 41/4 КРАГУЈЕВАЦ

Порука:
Молим да ме упутите коме да се обратим у вези назива улице у којој живим, односно која служба се бави променом назива улица у нашем граду. С'поштовањем!

-----------------------

Поштовани,
потребно је да се обратите Одбору за одређивање назива улица, тргова и градских четврти. Адреса је
Скупштина града Крагујевца
Трг слободе 3.  II спрат

Порука:
Име и презиме: Зоран Живадиновић
Контакт телефон: 069.........
Адреса: Н.јунака 6/33


Када ће да буде поправљена улична расвета код фирме Мител и Сунце Маринковић. Иначе. Не знам назив улице, али она је паралелна са аутопутем иза Метроа.

-----------------------

Поштовани,
како нам је речено у Градској управи за комуналне и инспекцијске послове, радови се обављају по унапред утврђеној динамици. Било је извесних застоја, али ће квар бити отклоњен највероватније наредне недеље. Хвала на размевању.

Порука:

Име и презиме: Рајко
Контакт телефон: 066..........
Адреса: Село Драча 34204 бб
 

------------------------
Порука: 
Поштовани,

обраћам се у име сељана и себе село Драча, засеок Драчко брдо. Имамо велики проблем са водом .Водовод који је изграђен од стране општине је радио пар година и већ пола године не функционише или пумпе се кваре или нестаје воде. Куцали смо на свака врата и добијали лажну наду и обећања.

Ја не знам како ћу лично и како ће остали људи који су у истом проблему.Добио сам треће дете пре пет дана и борим се на сваки начин да деци обезбедим воду и домаћим животињама од којих живимо. Молим људе на другом крају села да ми дају два бурета воде коју кући штедљиво користим. На ивици смо постојања у овим условима. Извођачи су нам окренули леђа, беже од нас и не јављају се на телефоне. Молим вас да овај маил проследите неком ко може да нам помогне. Хвала унапред 

----------------------

Поштовани,

Градска управа за инвестиције упозната је са проблемом водоснабдевања у засеоку Драчко брдо и предузима све неопходне мере да се проблем што пре реши. Хвала на разумевању.

 

Име и презиме: Радован Павловић
Контакт телефон: 064.........
Адреса: Драгише Михајловића 1 Крагујевац

Порука:
М.З. Пивара насеље Метино брдо живимо у ненормалним условима због лоше инфраструктуре, неасвалтиране улице, неосветљеност улица, лоше изношење смећа, паркирање возила на улици, дотрајала водовона инсталација. Овакав третман ови грађани нису заслужили.

-------------------------

Поштовани,

разумемо проблеме житеља насеља Метино брдо, али због ограничених могућности у буџету града, ове године нисмо могли да се посветимо комуналном уређењу вашег насеља. Интензивнији комунални радови по месним заједницама планирају се за наредну годину. Хвала на разумевању.

Име и презиме: Слободан Милојевић
Контакт телефон: 063........
Адреса: Драгослава Срејовића 27/31


Порука:
Као председник сакупштине зграде која је уредно регистрована, има свој ПИБ, жиро рачун и остало питам где треба да се обратим и коме да бих регистровао зграду и обавио остале потребне радње у складу са новим законом о становању. Унапред хвала.


Поштовани,

Потребно је да се јавите Градској управи за имовину, улица Бранка Радичевића 11.

2016-07-25 22:34 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: ГОРИЦА КОВАЧЕВИЋ
Контакт телефон: 063/---------
Адреса: Миливоја Банковића

------------------------
Порука:
Поштовани,

молим вас да ми помогнете у одговору ко је надлежан за рад Градске библиотеке града Крагујевца.
Запослена сам са радним временом од 07-15.00х са радним суботама. Данас сам после посла отишла да заменим књиге у библиотеку, али ми то није успело јер је њима радно време до 15.00х? То ми изгледа неће успети до краја лета, као и осталим запосленим у граду Крагујевцу. Нисам могла да верујем да сам наишла на затворена врата!
Молим вас да ми помогнете (као и осталим мојим суграђанима који воле да читају), ако је њихов рад у вашој надлежности са продужењем радног времена бар до 17.00х или са неком прерасподелом радног времена.
Ако није у вашој надлежности молим вас да ово писмо проследите надлежној институцији и о томе ме обавестите.

Срдачан поздрав, Горица Ковачевић.


27-07


Поштована,

на сајту библиотеке www.nbkg.rs налази се обавештење да ће бибилотека од 4. јула до 26. августа радити по летњем радном времену понедељком од 8 до 17 сати а од уторка до петка од 8 до 15 сати.

2016-06-24 11:53 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Наталија Лазовић
Контакт телефон: 064--------
Адреса: Травничка, насеље Мале Пчелице

------------------------
Порука:
Поштовани,
већ скоро две недеље имамо проблем са ужасним зујањем које се чује из трафостанице у насељу Мале Пчелице, ул.Љубомира Јовановића. Трафостаница је уз саму ограду Завода за збрињавање одраслих, наспрам Травничке улице. Контактирана је диспечерска служба Електродистрибуције, лично сам их звала 3 пута, као што су их и звале и моје комшије, не знам колико пута већ. Диспечери упорно тврде да то није њихова област, јер се зујање чује од момента када се укључи улична расвета, а што се раније није дешавало. Контактиран директор техничке службе електродистрибуције, који је потврдио да је то посао фирме која одржава уличну расвету. Контактирана гђа Мира Холендер, која је све пребацила на Електродистрибуцију. Шта је потребно урадити следеће да би се проблем решио? Није проблем контактирати и новинаре, лично познајем пар њих, па да прича добије и медијску пажњу. Имам снимак тог ужасног зујања тако да могу и то послати, ако је потребно. Имате моје податке па вас најљубазније молим да неко што пре преузме решавање проблема. Верујем да ћете у хладовини ваше канцеларије овај АПЕЛ проследити служби КОЈА ЈЕ НАДЛЕЖНА САМО ЈЕ ПОТРЕБАН ЈЕДНА КЛИК И COPY PASTE, а ми ћемо моћи да спавамо са отвореним прозорима.
Унапред захвална.

------------------------
26-06

Поштована Наталија.
 
Хвала Вам што указујете на проблем звука који се шири из трафостанице у улици Љубомира Јовановића. Град Крагујевац је на закључио уговор за одржавање јавне расвете са групом понуђача СЗР“Горионик Милутиновић Јовица ПР Салаковац“, Мало Црниће, Салаковац бб; “Мител Монт“ д.о.о.Крагујевац, улица Карађорђева број 50; „MC CORONA“ д.о.о. Предузеће за трговину и услуге, Лештане, улица Кружни пут број 177; и “Енергомонтажа“а.д. Београд, улица Живојина Жујовића број 14. Одржавање јавног осветљења обухвата следеће послове:

- одржавање и сервисирање светиљки и носећих елемената;
- одржавање водова јавне расвете;
- одржавање и сервисирање управљачких, регулационих и заштитних елемената;
- постављање и одржавање украсних елемената за свечано украшавање Града поводом новогодишњих и божићних празника.
- радови на демонтажи украсних елемената за свечано украшавање Града поводом новогодишњих и божићних празника.
Под одржавањем јавног осветљења се дакле, подразумева одржавање светиљки за јавно осветљење и носећих елемената, одржавање управљачко-регулационих и заштитних елемената јавног осветљења (који се налазе у трафостаницама или у посебним ормарима за јавно освјетљење) и одржавање водова јавног осветљења (кабловских и надземних).

Природа и конструкција регулационих и заштитних елемената јавног осветљења је таква да они никако на могу да стварају било какав звук. Звук на који указујете може да потиче само из трансформаторских елемената саме трафостанице који су део електродистрибутивног система. Ови елементи који могу производити звук су власниство дистрибутера електроенергетског система и њихово одржавање је у њиховој надлежности.

Ваша порука са контакт стране биће сматрана представком и као таква прослеђена Инспекторату за заштиту животне средине који ће у оквиру својих надлежности наложити оператеру дистрибутивног система мерење буке и на основу резултата овог мерења предузети одговарајуће мере.
 
Срдачан поздрав,
 
Др Андреја Илић,
 
Начелник Градске управе за
комуналне и инспекцијске послове

2016-06-16 10:32 ГМТ+02:00

Порука са контакт странице:
Име и презиме: Марјан Мијатовић
Контакт телефон:
Адреса: Војводе Путника
------------------------

Порука:
Поштовани,
молио бих надлежне службе да изађу на терен и обиђу улицу Војводе Путника. Посебну пажњу нека обрате на тротоаре који су у катастрофалном стању. У последње време улица је мрачна јер улицна расвета делимично ради.
С' поштовањем Марјан

----------------------------

24-06

Поштовани,

хвала Вам што указујете на комуналне проблеме који се односе на улицу Радомира Путника. Извођач радова на одржавању јавне расвете добио је налог да отклони кварове на јавној расвети, тако да извођење радова очекујете у наредних неколико дана, зависно од динамике извођења радова на одржавању јавне расвете на другим локацијама на територији града и временских услова. ЈКП "Зеленило" Крагујевац ће такође у наредних неколико дана орезати гране дрвећа, тако да ће се подићи крошње, чиме ће и побољшати и ефикасност јавне расвете. Тротари у улици Радомира Путника су доста лошем стању и ово је вишегодишњи проблем. Укупна предрачунска вредност радова на санацији тротоара према процени урађеној крајем прошле године је око 10 милиона динара без урачунатог ПДВ. Нажалост, због ограничених финансијских средстава ови радови нису изведени али су на листи потребних радова на комуналном одржавању града. Санације тротоара биће изведена када исцрпимо листу предходних приоритета.

Срдачан поздрав,

др Андреја Илић

Архива