Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Побољшање услова становања интерно расељених лица у Крагујевцу
   

Након јавног позива јединицима локалне самоуправе ван Косова и Метохије, за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања породица интерно расељених лица док су у расељеништву, одлуком комесара граду Крагујевцу је на име помоћи додељено 6,3 милиона динара. Тим поводом, Градско веће на седници одржаној 7. августа, дало је сагласност на закључење Уговора о сарадњи између Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и града Крагујевца. Средства за реализацију Уговора у износу од 700 000 динара планирана су у складу са Одлуком о буџету града.

Након потписивања Уговора град се обавезује да у року од осам дана формира комисију, која ће најкасније за 15 дана расписати Јавни позив за избор корисника помоћи. Износ наменских средстава не може бити већи од 1,4 милиона динара по породичном домачинству корисника и то 1,2 милиона за помоћ при куповини сеоске куће са окућницом и 200 000 за набавку помоћи у грађевинском и другом материјалу за поправку или адаптацију куће са окућницом.

Градско веће дало је и сагласност на Програм пословања Застава Завода за здравствену заштиту радника за 2018. годину, који поред осталог садржи стручни план рада у примарној и специфичној здравственој заштити, план кадрова, зарада, стручног усавршавања, инвестиционих улагања, финансијски план и програм рационализације пословања.

План рада у примарној здравственој заштити утврђен је у складу са Правилником о уговарању здравствене заштите из обавезног здравственог осигурања са даваоцима здравствених услуга за 2018.годину. Планирани обим услуга у области обавезног здравственог осигурања је 894 220 прегледа и услуга,  које су по садржају и обиму усаглашене са потребама становништва, на основу реализованих прегледа и услуга током претходне године. У делу послова медицине рада Завод послује и финансира се искључиво на тржишним принципима тако да је планом у тој области предвиђено 16 702 услуга и приход од 46,7 милиона динара.

Претходна страна