Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Почела са радом туристичка инспекција Града Крагујевца
   

У оквиру Градске управе за комуналне и инспекцијске послове, ових дана почела је са радом туристичка инспекција. Град Крагујевац је искористио законску могућност и у складу са потребама и расположивим ресурсима организовао обављање поверених послова инспекцијског надзора над применом Закона о туризму.

Сектор туристичке инспекције Министарства трговине, туризма и телекомуникација, има четири одељења са седиштем у Београду, Новом Саду, Краљеву и Нишу, тако да је подручје Шумадијског управног округа  до сада покривао један републички туристички  инспектор.

Ангажовањем два овлашћена инспектора град Крагујевац значајно ће појачти надзор у тој области, имајући у виду ширење туристичких капацитета, повећан број туриста и ноћења у граду Крагујевцу.

Поверени послови  које ће обављати овлашћени инспектори су: контрола испуњености прописаних услова у објектима домаће радиности (собама, апартманима, кућама), сеоским туристичким домаћиниствима и хостелима; надзор над одлукама  које јединица локалне самоуправе треба да донесе у области уређења и опремања објеката уређајима за одвођење дима, паре и мириса, као и других непријатних емисија и условима којима се обезбеђује заштита од буке.

Овлашћени инспектори контролисаће испуњеност прописаних услова и начин обављања угоститељске делатности у објекту који се налази у стамбеној згради, уплату боравишне таксе, као и истицање и придржавање прописаног радног времена у угоститељским објектима.

Извештаје и податке о раду овлашћени инпектори достављаће Министарству трговине, туризма и телекомуникација,Сектору туристичке инспекције, односно надлежном Одељењу туристичке инспекције.

На овај начин Град Крагујевац се укључује у активности везане за подстицај и побољшање пружања угоститељских и туристичких услуга, појачану контролу пружалаца ових услуга чиме се постиже боља и квалитетнија туристичка понуда и сузбија “сива економија“.

Претходна страна