Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Почело пролећно сређивање града
   

У оквиру пролећног сређивања града ЈКП “Зеленило“ почело је садњу садница ради попуњавања уличних дрвореда. Садња је започета у улици Краља Александра I Карађорђевића и у улици Саве Ковачевића. Планирана је допуна дрвореда одговарајућим садницама као и замена болесних и дотрајалих стабала новим.
 
Почели су радови и на реконструкцији пешачког коридора између трга Војводе Радомира Путника и улице Краља Петра I, поред ТЦ “Златна ружа“. Радове којима ће бити обухваћена реконструкција плочника и реконструкција степеница са проширењем и адаптацијом стрмих равни изводи ЈКП “Чистоћа“.

Почела је санација ударних рупа и враћање раскопаних јавних површина у првобитно стање по приоритетима на градским улицама. Екипе ЈКП “Чистоћа“ данас изводе радове у улицама Милоја Павловића, Ужичке републике, Атинској и Лазара Мићуновића.

У току је и посипање каменим материјалом са равнањем и ваљањем на теритирији МЗ Ердеч у улици Фрање Клуза. По завршетку радова екипе се селе у МЗ Бресница.

У делу Десанкиног венца од Чехословачког гробља ка споменику “Нада Наумовић“ започети су радови на постављању 44 стуба јавне расвете са светиљкама који недостају, чиме би се комплетирала јавна расвета у меморијалном комплексу “21. октобар“.

ЈКП “Паркинг сервис“ Крагујевац - служба сигнализације извршила је освежавање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације у улици Драгослава Срејовића и околним улицама у склопу припрема ових улица за појачан саобраћај, с обзиром на то да почињу радови на реконструкцији моста на Лепеници у наставку улице Војислава Калановића.

У току је и обележавање хоризонталне сигнализације у улици Слободе, због појачаног пешачког саобраћаја ка факултетима.

Јавна чесма на платоу код хотела “Зеленгора“ која није била у функцији дужи низ година је демонтирана и на ремонту је у ЈКП “Водовод и канализација“. Извршена је промена позиције заштитних стубића на поменутом платоу ради обезбеђења ефикаснијег и сигурнијег обављања пешачког саобраћаја на том платоу.
 
ЈКП “Градска гробља“ започели су радове на уређивању гробља Бозман. Офарбани су стубови јавне расвете, постављене нове канте за смеће и започето је орезивање дрвећа и шибља као и сређивање стаза кроз гробље.   

 

Претходна страна