Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Почетак привредног опоравка Крагујевца
   

На данашњој, седмој седници Скупштине града која је заказана по хитном поступку усвојен је Предлог Плана детаљне регулације “Радна зона Собовица-Лужнице“. Овај предлог подржале су све одборничке групе у Скупштини града.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је рекао да је реч о великом пројекту за град Крагујевац који је наметнуо озбиљан и оштар темпо, што је и разлог заказивања седнице по хитном поступку. Николић је оценио да је формирање нове индустријске зоне у Собовици почетак потпуног привредног опоравка Крагујевца. Сименс је већ у Крагујевцу, а очекује се и долазак његових компоненташа.

- Ово је велика ствар за град Крагујевац, велика ствар за грађане Крагујевца, ви знате и сами колико су нам запошљавања битна, у овој години имамо смањен број незапослених за 2500 и ако се буде десило како смо планирали, тај број ће бити вишеструко премашен реализацијом овог пројекта. У наредном периоду, у наредне три до четири године, очекујемо да у овој зони може да буде запослено 6000 до 7000 људи. Има још много озбиљних питања која треба да решимо. Пре свега питање градског превоза. Ми очекујемо да ће ту да се развије потпуно нова варош. Тамо морамо да имамо амбуланту, полицијску станицу, ватрогасну станицу, трговину, пекаре. Значи, много људи ће се запослити, не само директно у овим фабрикама - рекао је Николић.

Инфраструктурни радови у индустријској зони Собовица требало би да буду завршени до краја 2018. године.

 

Претходна страна