Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Подршка ЕУ инклузији Рома за израду ПДР – а неформалног насеља Корман
   

Градско веће на седници одржаној 11. јуна утврдило је предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације неформалног насеља “Корман“ и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање. План обухвата површину од око два хектара а циљеви израде ПДР - а поред осталог су дефинисање правила уређења и грађења, развој комуналне инфраструктуре, дефинисање услова и мера заштите животне средине, природних и културних добара, енергетске ефикасности, приступачности и заштите од елементарних непогода и несрећа.

Планско подизање стандарда квалитета изграђене средине и комуналне опремљености неформалног насеља Корман свеукупно ће побољшати услове живота припадника локалне и ромске заједнице. Постојање адекватне планске документације омогућава формирање предуслова за будуће опремање насеља неопходном саобраћајаном и комуналном инфраструктуром. Планска документација омогућава подизање квалитета животне средине и уклањање фактора који негативно утичу на хигијену и здравље становништва. Средства за финансирање израде плана биће обезбеђена из Програма који финансира Европска унија “Подршка ЕУ инклузији Рома“ - Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома, која је расписала конкурс за доделу бесповратних средстава за финансирање израде планских докумената.

У скупштинску процедуру Градско веће упутило је и предлог Плана детаљне регулације “Дела Радне зоне Крагујевац и Зоне пословања - Сервис 2“.

Чланови већа донели су и одлуку о одобравању посебних програма осам спортских организација за чију ће реализацију бити опредељено 2,6 милиона динара.

Претходна страна