Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Политика управљања људским ресурсима у градској администрацији
   

Квалитетно обављање свакодневних послова у јединицама локалне самоуправе захтева стратегију и планирање, операционализацију постављених циљева, доношење појединачних решења и анализу урађеног. Један од стратешких и планских докумената је и доношење Политике управљања људским ресурсима, јер успех сваке јавне администрације директно зависи од доброг управљања људским ресурсима, од оптималног искоришћавања и унапређења потенцијала запослених.

Због тога су чланови Градског већа на данас одржаној седници утврдили предлог Политике управљања људским ресурсима у јединици локалне самоуправе и упутили одборницима Скупштине града на разматрање и усвајање.
 
Иначе, реч је о пројекту “Примена пакета подршке у 20 пилот општина, градова и градских општина“, која се реализује у оквиру пројекта (ИПА) “Управљање људским ресурсима у јединицама локалне самоуправе“ а на основу Меморандума о разумевању и сарадњи, који је град Крагујевац потписао почетком ове године са Саветом Европе и Министарством државне управе и локалне самоуправе. Као резултат очекује се добра и ефикасна управа за грађане и привреду која подразумева јасне, једноставне, лако доступне и транспарентне административне процедуре, брзу и ефикасну проходност кроз систем.

Пред одборницима Скупштине града наћи ће се и предлози одлука о давању сагласности на средњорочне планове пословне стратегије и развој јавно - комуналних предузећа Чистоћа, Градска гробља, Паркинг сервис, Зеленило, Водовод и канализација за период од 2017 - 2021. године којим се формилишу основни циљеви које предузеће жели да постигне у одређеном раздобљу, као и одређивање начина, средстава и мера за њихову реализацију.

Градско веће на данас одржаној седници усвојило је и извештај о извршењу буџета града Крагујевца за период 1. јануар - 30. јун текуће године. Остварени приходи и примања буџета у том периоду износе 2 393 380 357 динара што је 34, 94 посто од 6,8 милијарди динара колико је планирано Одлуком о буџету. Расходи и издаци извршени су у износу 2 382 803 946 динара што представља извршење годишњег плана од 34, 97 посто.

На данашњој седници одобрена су и средства субвенција ЈКП Градска гробља у износу од десет милиона динара за финкционисање предузећа, док је за текућу ликвидност Центру за пољопривреду и рурални развој одбрено 2 087 760 а Центру за стрна жита 2 915 078 динара.

Претходна страна