Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица
   

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије обавештава избеглице, као и бивше избеглице, које су услед догађаја из периода од 1991. до 1995. године стекле статус избеглица у Републици Србији да ће 6. јуна објавити Јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба при куповини сеоских кућа са окућницом као и доделу пакета помоћи. 

Помоћ која ће бити додељена на основу Јавног позива је бесповратна и одобрава се за решавање стамабених потреба избеглица на територији Републике Србије у максималном износу од 9.500 евра у динарској противвредности, док је максимални износ за доделу пакета помоћи у виду грађевинског материјала и опреме по породичном домаћинству 1.500 евра у динарској противвредности. 

Сеоска кућа са окућницом, за коју се помоћ додељује, мора да испуњава основне услове за живот и становање, да се налази на територији Републике Србије, као и да буде уписана у катастар непокретности.  
Од објављивања овог обавештења, избеглице заинтересоване за стамбено збрињавање доделом бесповратне помоћи за куповину сеоске куће са окућницом имају могућност да пронађу одговарајућу сеоску кућу и буду спремне за пријављеивање од 6. јуна када Јавни позив буде објављен.

Јавни позив ће се реализовати централизовано, односно пријављивањем заинтересованих избеглица директно Комесаријату за избеглице и миграције, а избор корисника ће спровести Комисија коју ће формирати комесар Комесаријата за избеглице и миграције.

Иначе, Јавни позив трајаће од 6.јуна до 23. јула 2018 године, а сви заинтересовани детаљније информација могу добити од повереника за избеглице у јединицама локалне самоуправе као и у Комесераијату за избеглице у миграције у Београду. 

Обавештење о Јавном позиву за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини сеоских кућа и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја можете погледати ОВДЕ .

Претходна страна