Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Помоћ за решавање стамбених потреба избеглица
   

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије обавештава избеглице, као и бивше избеглице, које су услед догађаја из периода од 1991. до 1995. године стекле статус избеглица у Републици Србији да ће 6. јуна објавити Јавни позив за доделу помоћи за решавање стамбених потреба при куповини сеоских кућа са окућницом као и доделу пакета помоћи. 

Помоћ која ће бити додељена на основу Јавног позива је бесповратна и одобрава се за решавање стамабених потреба избеглица на територији Републике Србије у максималном износу од 9.500 евра у динарској противвредности, док је максимални износ за доделу пакета помоћи у виду грађевинског материјала и опреме по породичном домаћинству 1.500 евра у динарској противвредности. 

Сеоска кућа са окућницом, за коју се помоћ додељује, мора да испуњава основне услове за живот и становање, да се налази на територији Републике Србије, као и да буде уписана у катастар непокретности.  
Од објављивања овог обавештења, избеглице заинтересоване за стамбено збрињавање доделом бесповратне помоћи за куповину сеоске куће са окућницом имају могућност да пронађу одговарајућу сеоску кућу и буду спремне за пријављеивање од 6. јуна када Јавни позив буде објављен.

Јавни позив ће се реализовати централизовано, односно пријављивањем заинтересованих избеглица директно Комесаријату за избеглице и миграције, а избор корисника ће спровести Комисија коју ће формирати комесар Комесаријата за избеглице и миграције.

Иначе, Јавни позив трајаће од 6.јуна до 23. јула 2018 године, а сви заинтересовани детаљније информација могу добити од повереника за избеглице у јединицама локалне самоуправе као и у Комесераијату за избеглице у миграције у Београду. 

Обавештење о Јавном позиву за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини сеоских кућа и доделу пакета помоћи у виду набавке грађевинског материјала и/или кућних апарата/намештаја можете погледати ОВДЕ .

Претходна страна