Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Посета привредно пословне делегације из Мађарске
   

Градоначелник Радомир Николић са сарадницима разговарао је данас са привредно - пословном делегацијом из Мађарске. Осим упознавања са привредним амбијентом Града, тема састанка су биле и могућности за успостављање привредне сарадње. Делегацију су чинили Attila Galambos представник мађарске Привредне коморе задужен за регију Западног Балкана, Zsolt Bukovic регионални директор EXIM банке Мађарске и проф. др Милан Радуновић енергетски систем интегратор.

Желимо да обезбедимо стабилне односе са окружењем и мислим да постоји много могућности за будућу сарадњу, рекао је градоначелник Николић представљајући планове развоја Крагујевца. Учесници састанка сложили су се да је потребно искористити могућност која се пружа, да заједничким напорима споје привреде својих земаља. Желимо, рекао је Николић, да најпре повежемо Крагујевац са другим градовима у Мађарској, али и да успоставимо кутуролошку размену и сарадњу између школске деце.

О значају региона Шумадије за српски извоз у овом тренутку говорио је Предраг Лучић директор Регионалне привредне коморе. Свака локална самоуправа на територији нашег региона, речено је, има извозни суфицит. Најважније је то што смо достигли озбиљан ниво развоја и извоза, како у индустрији тако и у пољопривреди. Крагујевац стоји на располагању и спреман је да за опште добро направи услове за повезивање. Осим о плановима Града на састанку је било речи и о предстојећим пројектима у области комуналне инфрастукруре, могућностима финансирања тих пројеката од стране EXIM банке, искуствима у коришћењу ИПА фондова и другим расположивим претприступним фондовима Европске уније.

 

Претходна страна