Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Пословни форум о сарадњи привредника Шумадије и Израела
   

У Регионалној привредној комори Крагујевац, данас је одржан Пословни форум израелских привредника и привредника из Шумадије коме је присуствовала и Џени Седов, заменица амбасадорке Израела у Србији. Сарадња је најпре могућа у области пољопривреде, туризма и третмана отпадних вода. 

Трговина између наше две земље је добра али далеко од њених потенцијала, и оно што је занимљиво је да је пре две године уведен директни лет између Србије и Израела и то је велики потенцијал за развој туризма. Израелски туристи желе да дођу у Србију али је потребно да се пронађе још неки начини да се они привуку и да се земља Србија њима представи као потенцијално туристичко тржиште, тако да је то свакако један правац развоја, економска размена и трговина је други, и иновације су трећи правац развоја односа између наше две земље - рекла је Џени Седов, заменица амбасадорке Израела.  
Раст броја израелских туриста, у последње две године у Србији порастао је за 170%.

Према речима Предрага Лучића, директора Регионалне привредне коморе Шумадије и Поморавља, ово је први пут да једна израелска привредна делегација посећује Регионалну привредну комору. На овом форуму, са представницима Амбасаде Израела разговараће се и о утврђивању одрживе платформе која ће иницирати и развијати пословне могућности између привреде региона Шумадије и Поморавља и привреде града Крагујевца и одређеног региона у области Израела. 

Ово је први пут да је једна израелска привредна делегација у Регионалној привредној комори и да имамо изражен интерес за успостављање пословне сарадње са привредом Шумадије и Поморавља и привредом града Крагујевца. Нама је пре свега циљ да утврдимо која су то поља пословне сарадње за којом овде постоји интерес, и са нама су данас компаније које су заинтересоване за успостављање пословне сарадње у области пољопривреде, туризма и третмана отпадних вода - истакао је Лучић.

Пословни форуму су присуствовали и представници града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града и Александар Штајн, помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу.

 

Претходна страна