Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Пословни форум о сарадњи привредника Шумадије и Израела
   

У Регионалној привредној комори Крагујевац, данас је одржан Пословни форум израелских привредника и привредника из Шумадије коме је присуствовала и Џени Седов, заменица амбасадорке Израела у Србији. Сарадња је најпре могућа у области пољопривреде, туризма и третмана отпадних вода. 

Трговина између наше две земље је добра али далеко од њених потенцијала, и оно што је занимљиво је да је пре две године уведен директни лет између Србије и Израела и то је велики потенцијал за развој туризма. Израелски туристи желе да дођу у Србију али је потребно да се пронађе још неки начини да се они привуку и да се земља Србија њима представи као потенцијално туристичко тржиште, тако да је то свакако један правац развоја, економска размена и трговина је други, и иновације су трећи правац развоја односа између наше две земље - рекла је Џени Седов, заменица амбасадорке Израела.  
Раст броја израелских туриста, у последње две године у Србији порастао је за 170%.

Према речима Предрага Лучића, директора Регионалне привредне коморе Шумадије и Поморавља, ово је први пут да једна израелска привредна делегација посећује Регионалну привредну комору. На овом форуму, са представницима Амбасаде Израела разговараће се и о утврђивању одрживе платформе која ће иницирати и развијати пословне могућности између привреде региона Шумадије и Поморавља и привреде града Крагујевца и одређеног региона у области Израела. 

Ово је први пут да је једна израелска привредна делегација у Регионалној привредној комори и да имамо изражен интерес за успостављање пословне сарадње са привредом Шумадије и Поморавља и привредом града Крагујевца. Нама је пре свега циљ да утврдимо која су то поља пословне сарадње за којом овде постоји интерес, и са нама су данас компаније које су заинтересоване за успостављање пословне сарадње у области пољопривреде, туризма и третмана отпадних вода - истакао је Лучић.

Пословни форуму су присуствовали и представници града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града и Александар Штајн, помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу.

 

Претходна страна