Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Познати математичар Тентон одржао час математике гимназијалцима
   

У оквиру програма “Мај - месец математике“, у организацији Центра за промоцију науке и града Крагујевца, одржано је предавање Џејмса Тентона, светски познатог професора и популаризатора математике, у сали Прве крагујевачке гимназије. Професор Тентон је своје предавање, односно час забавне математике назвао “Тачке које експлодирају“.

Након доктората на Принстону, Тентон је десетак година градио уобичајену академску каријеру факултетског професора, пре него што га је жеља за реформом наставе математике одвукла у средњошколске воде. Како би боље разумео заједницу наставника коју је покушао да инспирише, и сам јој се прикључио. Од 2002. до 2013. године предавао је математику на свој специфичан начин у средњој школи Ст. Марк у Масачусетсу, САД. Данас је гостујући професор Америчке математичке асоцијације. Професор Тентон обрађује теме које су блиске публици којој се обраћа, повезујући математику са њиховим пољима интересовања.

Гостовање Џејмса Тентона реализује се на основу протокола о сарадњи Центра за промоцију науке и Града Крагујевца. Његов домаћин током посете Крагујевцу био је Александар Штајн, помоћник градоначелника за унутрашњу и међународну сарадњу.

 

Претходна страна