Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Представници УНИЦЕФ-а посетили Центар “Кнегиња Љубица“
   

Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“ Крагујевац и Центар за породични смештај и усвојење у Крагујевцу посетили су директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Београду Мишел Сен - Лот и Катлин Брашић, представница УНИЦЕФ-а у Србији за дечија права као и делегација из Белгије.

Град Крагујевац и ове две установе социјалне заштите одабране су као пример добре праксе , у реализацији пројектних активности у сарадњи са УНИЦЕФ-ом. Представљене су реализоване пројектне активности Центра “Кнегиња Љубица“ у Крагујевцу и акценат је стављен на реализацију три пилот услуге социјалне заштите: услугу породични сарадник, услугу јединицу подршке деци, жртвама и сведоцима, у кривичном поступку и реализацији васпитних налога у оквиру услуге Дневни боравак за децу и младе са проблемима у понашању.

Центар “Кнегиња Љубица“ је један од четири града у Србији, поред Београда, Ниша и Новог Сада, који је пројектно реализовао ове три услуге и резултати су изузетни. На конференцији “Унапређење права детета кроз јачање система правосуђа и социјалне заштите у Србији“, одржаној у Београду 25. - 26. октобра  представљени су резултати рада на услугама ова четири града.

 

Претходна страна