Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Представници УНИЦЕФ-а посетили Центар “Кнегиња Љубица“
   

Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“ Крагујевац и Центар за породични смештај и усвојење у Крагујевцу посетили су директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Београду Мишел Сен - Лот и Катлин Брашић, представница УНИЦЕФ-а у Србији за дечија права као и делегација из Белгије.

Град Крагујевац и ове две установе социјалне заштите одабране су као пример добре праксе , у реализацији пројектних активности у сарадњи са УНИЦЕФ-ом. Представљене су реализоване пројектне активности Центра “Кнегиња Љубица“ у Крагујевцу и акценат је стављен на реализацију три пилот услуге социјалне заштите: услугу породични сарадник, услугу јединицу подршке деци, жртвама и сведоцима, у кривичном поступку и реализацији васпитних налога у оквиру услуге Дневни боравак за децу и младе са проблемима у понашању.

Центар “Кнегиња Љубица“ је један од четири града у Србији, поред Београда, Ниша и Новог Сада, који је пројектно реализовао ове три услуге и резултати су изузетни. На конференцији “Унапређење права детета кроз јачање система правосуђа и социјалне заштите у Србији“, одржаној у Београду 25. - 26. октобра  представљени су резултати рада на услугама ова четири града.

 

Претходна страна