Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Премијера филма “Отворених очију“ у Крагујевцу 19. фебруара
   

После београдске светске премијере на Фестивалу ауторског филма у Београду, документарни филм “Отворених очију“ премијерно ће бити приказан и у Крагујевцу, у понедељак 19. фебуара у биоскопу Cineplex Plaza.

Premijera filma “Otvorenih očiju“ u Kragujevcu 19. februara “Отворених очију“ је документарни филм о Горану Николићу, Крагујевчанину који је рођен са пет посто вида и његовом подвигу, којим је ушао у Гинисову књигу рекорда истрчавши 55 маратонских трка за 55 узастопних дана.
 
Филм је прича о његовом животу и размишљањима као и о подвигу коју Горан сам прича док трчи стазама Спомен парка Шумарице. Ово је такође, прича о снази воље као покретачке снаге у човеку, проналажењу алтернатива у животу особа рођених са инвалидитетом као и померању граница људске издржљивости.

Документарни филм “Отворених очију“ на премијери у музеју Југословенске кинотеке у Београду, добио је најпозитивније оцене стручне јавности, али и овације публике. Филм је режирао Марко Новаковић, а као косценариста у овом остварењу учествовао је Мирослав Аксентијевић.

После крагујевачке премијере за коју је улаз слободан, документарни филм “Отворених очију“, биће приказан у преко 50 градова у Србији, Црној Гори и БиХ, као на фестивалима у Мелбурну, Чикагу и Ванкуверу.

Претходна страна