Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Премијера филма “Отворених очију“ у Крагујевцу 19. фебруара
   

После београдске светске премијере на Фестивалу ауторског филма у Београду, документарни филм “Отворених очију“ премијерно ће бити приказан и у Крагујевцу, у понедељак 19. фебуара у биоскопу Cineplex Plaza.

Premijera filma “Otvorenih očiju“ u Kragujevcu 19. februara “Отворених очију“ је документарни филм о Горану Николићу, Крагујевчанину који је рођен са пет посто вида и његовом подвигу, којим је ушао у Гинисову књигу рекорда истрчавши 55 маратонских трка за 55 узастопних дана.
 
Филм је прича о његовом животу и размишљањима као и о подвигу коју Горан сам прича док трчи стазама Спомен парка Шумарице. Ово је такође, прича о снази воље као покретачке снаге у човеку, проналажењу алтернатива у животу особа рођених са инвалидитетом као и померању граница људске издржљивости.

Документарни филм “Отворених очију“ на премијери у музеју Југословенске кинотеке у Београду, добио је најпозитивније оцене стручне јавности, али и овације публике. Филм је режирао Марко Новаковић, а као косценариста у овом остварењу учествовао је Мирослав Аксентијевић.

После крагујевачке премијере за коју је улаз слободан, документарни филм “Отворених очију“, биће приказан у преко 50 градова у Србији, Црној Гори и БиХ, као на фестивалима у Мелбурну, Чикагу и Ванкуверу.

Претходна страна