Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Премијера представе “Двеста“
   

Позоришни комад “Двеста“ Петра Михајловића, у режији Јовице Павића премијерно је изведен на сцени Књажевско - српског театра. Реч је о значајној представи не само за крагујевачку него и српску позоришну и културну сцену, јер се у овој години обележава два века од стварања модерне српске државе и проглашења Крагујевца за престони град.

У једном врло успелом жанровском синкретизму, Михајловић је приказао историју наших простора у протеклих 200 година на померен, ишчашен, саркастичан, на моменте веома духовит, а на моменте потресан и болно отрежњујући начин. Представа “Двеста“ говори о нама пре и нама данас, кроз једну “типичну“ српску породицу која се сналази и плива у свим режимима и системима и из свега излази као победник (да ли?).

Текст драмског омнибуса “Двеста“, према речима аутора Петра Михајловића “жанровски“ је, налик самом животу, “све“: документаризам и фантастика, пародија и трагедија, мелодрама и хорор, комедија и опело, поезија и машине, глад и алавост, партија и пасош, новац и ваздух, смрт, али можда и некаква нада!

У представи “Двеста“ учествује скоро цео глумачки ансамбл Књажевско-српског театра из Крагујевца. Сценограф представе је Борис Максимовић, костимограф Јелена Јањатовић, композитор Драгослав Танасковић, кореограф Нела Антоновић и лектор Андријана Виденовић. Прва реприза је у уторак 13. а друга 15. марта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна