Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Премијера представе “Двеста“
   

Позоришни комад “Двеста“ Петра Михајловића, у режији Јовице Павића премијерно је изведен на сцени Књажевско - српског театра. Реч је о значајној представи не само за крагујевачку него и српску позоришну и културну сцену, јер се у овој години обележава два века од стварања модерне српске државе и проглашења Крагујевца за престони град.

У једном врло успелом жанровском синкретизму, Михајловић је приказао историју наших простора у протеклих 200 година на померен, ишчашен, саркастичан, на моменте веома духовит, а на моменте потресан и болно отрежњујући начин. Представа “Двеста“ говори о нама пре и нама данас, кроз једну “типичну“ српску породицу која се сналази и плива у свим режимима и системима и из свега излази као победник (да ли?).

Текст драмског омнибуса “Двеста“, према речима аутора Петра Михајловића “жанровски“ је, налик самом животу, “све“: документаризам и фантастика, пародија и трагедија, мелодрама и хорор, комедија и опело, поезија и машине, глад и алавост, партија и пасош, новац и ваздух, смрт, али можда и некаква нада!

У представи “Двеста“ учествује скоро цео глумачки ансамбл Књажевско-српског театра из Крагујевца. Сценограф представе је Борис Максимовић, костимограф Јелена Јањатовић, композитор Драгослав Танасковић, кореограф Нела Антоновић и лектор Андријана Виденовић. Прва реприза је у уторак 13. а друга 15. марта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна