Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Пренамена “Палисада“ примерена меморијалном простору
   

Установа Спомен парк “Крагујевачки октобар“ из Крагујевца, након истека важећег уговора о закупу угоститељског објекта “Палисад“, у улици Десанкин венац б.б. неће моћи да закључи нови уговор о закупу или анекс за постојећи уговор - одлучило је Градско веће на седници одржаној 11. августа.

Разлог за такву одлуку  је досадашња намена тог угоститељског објекта која није била прикладна меморијалном простору - месту страдања грађана Крагујевца октобра 1941. године. “Палисад“ је издат на основу сагласности оснивача, у складу са Одлуком Градског већа од 4. јуна 2012. године на период од пет година. Уговор о закупу истиче 25. септембра текуће године.

Одлуком чланова Градског већа град Крагујевац одустаће од жалбе у спору са “Радио телевизијом Крагујевац доо“ пред Привредним апелационим судом у Београду, а који се односи на покриће губитака у тој медијској кући за период 1. јануар - 31. децембар 2014. године у износу од 17,5 милиона динара. С обзиром на то да је Град преузео оснивачка права над Привредним друштвом “Радио телевизија  Крагујевац“, Градско веће уважило је захтев РТК у коме се тражи да Град одустане од жалбе. Град, наиме, није извршио преузету обавезу јер од тренутка доношења одлуке 10. јуна 2015. године па до приватизације 15. октобра исте године, РТК није затражила покриће губитака у наведеном износу.

Чланови Градског већа утврдили су и Нацрт Одлуке о давању сагласности на Статут Установе културе “Кораци“ у Крагујевцу и упутили Скупштини града на разматрање и одлучивање. За текућу ликвидност ЈП “Предузећа за изградњу града Крагујевца“, Градско веће је одобрило субвенције у износу од 191.708 динара.

На  седници, чланови већа прихватили су финансијске извештаје јавно -комуналних предузећа Паркинг сервис, Градске тржнице и Водовод и канализација за 2016. годину.

Претходна страна