Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Превентивни прегледи за радно активно становништво
   

У циљу очувања и унапређења здравља радно активног становништва на територији Шумадијског управног округа а поводом октобра - Месеца правилне исхране, у партнерској сарадњи Института за јавно здравље Крагујевац, Дома здравља, Завода за хитну медицинску помоћ, Друштво за борбу против шећерне болести, Завод за здравствену заштиту радника Застава, Апотека Крагујевац уз подршку локалне самоуправе организоване су превентивне и здравствено-васпитне активности за запослене у компанији Siemens Mobility д.о.о. Тим поводом др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту посетила је данас одржавање акције.

Град Крагујевац пружа подршку систему здравствене заштите и ослонац и партнера у свим превентивним активностима има у Институту за јавно здравље. Таква једна активност окупила је све здравствене установе са примарног нивоа у одговорној компанији Siemens Mobility д.о.о, рекла је др Дамњановић, члан Градског већа. Октобар је месец здравља у чијем је фокусу здрава исхрана и превенција. Недавно је обележен и светски дан срца чиме смо указали на кардиоваскуларне болести и повишен крвни притисак као “тихог убицу“ и једног од фактора ризика за обољевање од ових болести. Имајући у виду систем “сагоревања“ на послу и безбедност на раду, у наредном периоду највише пажње посветићемо промоцији и унапређењу здравља радно активног становништва с посебним акцентом на очување менталног здравља. Институције са примарног нивоа здравствене заштите у сарадњи са Институтом за јавно здравље уз подршку локалне самоуправе кључ је за очување и унапређење здравља, истакла је др Дамњановић.

У просторијама компаније Siemens Mobility д.о.о. у Собовици, радници су од 8 до 14 сати могли да ураде прегледе крвног притиска, шећера у крви, а са лекарима Центра за превенцију и Саветовалишта Дома здравља да разговарају о значају правилне исхране, важности физичке активности, штетности конзумирања алкохола и цигарета. Овакве и сличне активности организоваће се и у другим компанијама у циљу подизања свести радно активног становништва о заштити, очувању и унапређењу здравља и радне способности.

 

Претходна страна