Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Пријем за делегацију италијанске асоцијације
   

Делегација италијанске асоцијације “Не бомбе већ карамеле“ у посети је граду Крагујевцу и тим поводом Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и Јасмина Предојевић - Симовић помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима организовале су пријем за чланове ове хуманитарне организације.

Говорећи о заједничкој хуманости и пружању помоћи најпре деци из радничких породица, а касније и подршке у области социјалног предузетништва на пријему се говорило о значају сарадње и партнерства између града Крагујевца и асоцијације. 

Сарадња са Асоцијацијом Застава Триесте посредством Јединствене синдикалне организације “Застава“ датира од 1999. године а следеће године биће обележен јубилеј и две деценије пријатељства током којег је нешто мање од две хиљаде ученика из Крагујевца добило подршку за школовање, а више десетина објеката школских и здравствених установа реновирано и адаптирано. Поводом обележавања двадесет година сарадње биће направљен филм о томе које су школе и здравствене установе сређене у протеклом периоду, најављено је на пријему.

Недавно је Хуманитарна организација ОНЛУС из Италије Удружењу “Свети Василије Велики“  поклонила специјализовано комби возило намењено за превоз деце и младих са сметњама у развоју подсетили су на пријему и разговарали о неким новим плановима и могућностима за то удружење. У фокусу разговора биле су сеоске и школе у приградском делу чија ће реконструкција и уређење бити у плану јер, како се говорило, заједничка је визија оснаживање породице и њен подстицај да остане на сеоском подручју.

У оквиру посете Крагујевцу делегација из Трста посетиће адаптиране објекте школе у Дреновцу где је урађено централно грејање а у плану је и решавање питања мокрог чвора, отварање реновиране спортске сале у школи у Драгобраћи а планирано је да посете и школу у оближњем селу Јарушице.

 

Претходна страна