Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Пријем за делегацију италијанске асоцијације
   

Делегација италијанске асоцијације “Не бомбе већ карамеле“ у посети је граду Крагујевцу и тим поводом Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту и Јасмина Предојевић - Симовић помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима организовале су пријем за чланове ове хуманитарне организације.

Говорећи о заједничкој хуманости и пружању помоћи најпре деци из радничких породица, а касније и подршке у области социјалног предузетништва на пријему се говорило о значају сарадње и партнерства између града Крагујевца и асоцијације. 

Сарадња са Асоцијацијом Застава Триесте посредством Јединствене синдикалне организације “Застава“ датира од 1999. године а следеће године биће обележен јубилеј и две деценије пријатељства током којег је нешто мање од две хиљаде ученика из Крагујевца добило подршку за школовање, а више десетина објеката школских и здравствених установа реновирано и адаптирано. Поводом обележавања двадесет година сарадње биће направљен филм о томе које су школе и здравствене установе сређене у протеклом периоду, најављено је на пријему.

Недавно је Хуманитарна организација ОНЛУС из Италије Удружењу “Свети Василије Велики“  поклонила специјализовано комби возило намењено за превоз деце и младих са сметњама у развоју подсетили су на пријему и разговарали о неким новим плановима и могућностима за то удружење. У фокусу разговора биле су сеоске и школе у приградском делу чија ће реконструкција и уређење бити у плану јер, како се говорило, заједничка је визија оснаживање породице и њен подстицај да остане на сеоском подручју.

У оквиру посете Крагујевцу делегација из Трста посетиће адаптиране објекте школе у Дреновцу где је урађено централно грејање а у плану је и решавање питања мокрог чвора, отварање реновиране спортске сале у школи у Драгобраћи а планирано је да посете и школу у оближњем селу Јарушице.

 

Претходна страна