Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Пријем за делегацију италијанске асоцијације “Не бомбе већ карамеле“
   

Делегација италијанске асоцијације “Не бомбе већ карамеле“ у посети је граду Крагујевцу и тим поводом проф. др Недељко Манојловић члан Градског већа за образовање и др Јасмина Предојевић - Симовић помоћник градоначелника за одрживи развој града и сарадњу са удружењима организовали су пријем за чланове ове хуманитарне организације.

Пријатељство и сарадања са хуманитарном организацијом “Не бомбе већ карамеле“ из Трста датира од 1999. године и на задовољство свих нас траје до данас, а отпочела је као помоћ деци из радничких породица. Касније, сарадња између града Крагујевца и асоцијације, посредством Јединствене синдикалне организације “Застава“, се проширила и на реновирање и адаптацију школских и здравствених установа. У области донаторства пријатељи из Италије су реализовали “Усвајање на даљину“ у оквиру које су италијанске породице стипендирале децу из најсиромашнијих породица из Крагујевца. Преко 1700 ученика из Крагујевца је тако добило подршку за школовање, подсетио је проф. др Манојловић и истакао да таква хуманост и добра воља јесу за поштовање.

После 17 година сарадње написана је књига у издаваштву италијанске организације која подсећа на почетке и развој сарадње и пријатељства са градом Крагујевцом и другим градовима у Србији. Представница делегације из Италије поклонила је примерак проф. др Недељку Манојловићу, члану Градског већа.

У име делегације Асоцијације Застава Триесте на гостопримству и љубазности захвалио се Срефано Верзргнасси који је рекао да су радници и њихове породице они који граде мостове и чувају пријатељства.

Оно што смо успели до сада да реализујемо заједно, довољан је разлог нашег опстанка. Наш циљ је јасан - радничка солидарност и пружање подршке и помоћи у реализацији пројеката предложених од стране радничког синдиката у сарадњи са локалном самоуправом, рекао је Срефано Верзегнасси и истакао да без председника удружења Ђилберта Влаића, без његове неограничене енергије све до сада реализоване активности не би биле остварене.

На почетак сарадње и долазак делегације из Италије подсетио је председник Јединствене синдикалне организације ''Застава'' Рајко Благојевић као и на до сада реализоване пројекте и њихове вредности који су се годинама увећевали и ширили на реконструкцију и адаптацију школских и здравствених објеката.

Последњи реализован пројекат је реконструкција једне запуштене зграде у селу Десимировац која је сада спортска сала, рекао је Рајко Благојевић, председник Јединствене синдикалне организације “Застава“. Ентеријер основне школе у селу Корман је потпуно сређен, а у наредних месец дана у плану је адаптација зграде Основне школе “Милоје Симовић“ у селу Драгобраћи.

У оквиру своје посете у Крагујевцу делегација из Трста посетиће адаптиране објекте у Корману и Маршићу и уручити стипендије за 147 ученика у укупном износу од 26 хиљда евра.  

 

Претходна страна