Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Пријем за учеснике Међународног тинејџерског кампа
   

Међународни дан младих у Крагујевцу се, у организацији удружења Интерактив, Омладина ЈАЗАС-а и Канцеларије за младе, под покровитељством Града Крагујевца и Министарства омладине и спорта, обележава девети пут. У оквиру програма у организацији удружења Интерактив и Млади истраживачи Србије одржаће се тродневни тинејџ камп а учесници ће бити млади из Италије, Француске, Шпаније, Чешке, Турске, Русије. Члан Градског већа за образовање проф. др Недељко Манојловић и помоћник градоначелника за унапређење положаја младих у локалној самоуправи Стефан Никезић организоавли су данас пријем за учеснике овог кампа. 

Град Крагујевац на различите начине помаже младе а ове године смо подржали пројекат Удружења Интерактив који носи назив “Волонтирајмо заједно“ у оквиру којег се и одржава овај камп. Очекујемо да удружења и убудуће осмишљавају сличне програме и пројекте, а град ће их, у складу са могућностима, подржати. Програми који имају међународни карактер и који повезују и упознају младе из градова Европе, оцењују се као веома добри јер имају за циљ промоцију интеркултуралности, мира и пријатељства међу народима, рекао је проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање. 

Камп се организује од 1. до 14. августа, а Међународни дан младих ће се обележити тродневним програмом и централном манифестацијом, конференцијом “Дан младих - активизам и волонтеризам“ која ће се одржати у суботу, 12. августа у Сали Скупштине града.

Дан младих Град Крагујевац обележава девети пут и удружења су припремила интересантне садржаје на различитим локацијама а гости ће моћи да се упознају са културом, историјом и обичајима наше земље. На отвореној летњој сцени у Великом парку биће организоване музичке и филмске вечери, ликовне изложбе, такмичења, позоришне представе, бесплатна тестирања на ХИВ и хепатитис. Централна конференција за Дан младих биће уприличена у згради Градске управе - рекао је  Стефан Никезић, помоћник градоначелника.

Захваљујући се партнерским организацијама на помоћи у осмишљавању програма, граду Крагујевцу и ресорном Министарству на подршци, Бранко Ратковић, председник Интерактива је посебно захвалио младима који су од великог броја кампова који се одржавају широм света одлучили да посете баш овај и у Крагујевцу прославе свој дан.

Поред организације кампова, Интерактив се бави и њиховом промоцијом и на тај начин помаже младима из Крагујевца да учествују у активностима у европским земљама. Ове године, број младих из Крагујевца који одлазе на међународне кампове повећао се за 20 посто у односу на претходне године, што указује на значај наших промоција, рекао је Бранко Ратковић и истакао да је циљ удружења да што више младих сазна за овај програм и тако себи обезбеде одлазак у иностранство где ће сазнати нешто ново, а онда то применити у својој земљи и тако допринети развоју волонтеризма и активизма.

 

Претходна страна