Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Припрема планске документације за програм државне станоградње
   

Локације за изградњу станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности који ће се градити у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању, већ су одређене и њихова изградња могла би да почне у првој половини ове године. Када је реч о Крагујевцу, предложена локација је насеље Денино брдо.

- На последњој седници Скупштине града која је одржана пред Нову годину, усвојили смо одлуку о изради ПДР-а Денино брдо, ургентно реагујући на одлуку Владе да се приступи изградњи станова за службе припадника служби безбедности, полиције и војске. То је заиста од великог интереса за наш град и за људе који раде у тим службама. Град је хитно реагова због тога што је био у прилици да парцелу о неких 20 ха која је у власништву града, намени за ту изградњу. Првобитним планом та парцела је била планирана за једну малу пословну зону. Мислим да је изградња једног концентрисаног стамбеног блока у оквиру стамбеног блока који већ постоји, много боље решење, и за град и за становнике овог насеља. Нама сада предстоји  интензивни рад на изради планске документације како би могле да буду издате грађевинске дозволе за те објекте, што пре - каже Александар Ненковић, главни урбаниста Крагујевца.

Граница плана у Крагујевцу је одређена улицама Владимира Роловића, Белодримском, Шестог пука, Симе Марковића, Божидара масларића, Франша Депереа и Цветном улицом.

-Како би се дошло до броја од потребних 1090 станова, потребно је повећати спратност тих објеката на 5+6 до максимално 5+8, а у оквиру тог блока имамо намеру да предвидимо једну школску установу основног образовања, проширење постојеће установе предшколског образовања и др. Станови ће бити прилагођени потребама корисника, просечне површине око 60 метара квадратних. Израда плана поверена је ЈП “Урбанизам“ - објашњава Ненковић.

Како је раније најављено, станови по повлашченим условима градиће се у шест градова у Србији, а просећна цена квадрата пиће око 500 евра.

 

Претходна страна