Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Припрема планске документације за програм државне станоградње
   

Локације за изградњу станова за припаднике војске, полиције и служби безбедности који ће се градити у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању, већ су одређене и њихова изградња могла би да почне у првој половини ове године. Када је реч о Крагујевцу, предложена локација је насеље Денино брдо.

- На последњој седници Скупштине града која је одржана пред Нову годину, усвојили смо одлуку о изради ПДР-а Денино брдо, ургентно реагујући на одлуку Владе да се приступи изградњи станова за службе припадника служби безбедности, полиције и војске. То је заиста од великог интереса за наш град и за људе који раде у тим службама. Град је хитно реагова због тога што је био у прилици да парцелу о неких 20 ха која је у власништву града, намени за ту изградњу. Првобитним планом та парцела је била планирана за једну малу пословну зону. Мислим да је изградња једног концентрисаног стамбеног блока у оквиру стамбеног блока који већ постоји, много боље решење, и за град и за становнике овог насеља. Нама сада предстоји  интензивни рад на изради планске документације како би могле да буду издате грађевинске дозволе за те објекте, што пре - каже Александар Ненковић, главни урбаниста Крагујевца.

Граница плана у Крагујевцу је одређена улицама Владимира Роловића, Белодримском, Шестог пука, Симе Марковића, Божидара масларића, Франша Депереа и Цветном улицом.

-Како би се дошло до броја од потребних 1090 станова, потребно је повећати спратност тих објеката на 5+6 до максимално 5+8, а у оквиру тог блока имамо намеру да предвидимо једну школску установу основног образовања, проширење постојеће установе предшколског образовања и др. Станови ће бити прилагођени потребама корисника, просечне површине око 60 метара квадратних. Израда плана поверена је ЈП “Урбанизам“ - објашњава Ненковић.

Како је раније најављено, станови по повлашченим условима градиће се у шест градова у Србији, а просећна цена квадрата пиће око 500 евра.

 

Претходна страна