Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Радови на уређењу више градских локација
   

Екипе јавно - комуналних предузећа у граду искористили су време без падавина да обаве неопходне радове на чишћењу и уклањању самониклог корова на најлепшем делу парковске површине у граду.

Радници ЈКП “Зеленило“ од самониклог растиња очистили су десну страну кружног пута Десанкин венац до споменика “Чистачи обуће“. Друга екипа овог комуналног предузећа уредила је простор код Соколане, исечене су осушене и труле гране и уклоњено самоникло растиње, а према речима Андреје Илића, начелника Градске управе за комуналне и инспекцијске послове у плану је да се игралиште за мали фудбал и рукомет који су у комплексу ове зграде очисти од траве и пресвуче, како би се после много година привело намени, каже Илић.

У току претходне недеље екипа јавно-комуналног предузећа очистили су простор око Тенкодрома на Аеродрому. У питању је површина од четири хектара и у том послу радницима овог градског предузећа помогли су припадници Министарства унутрашњих послова и затвореници Окружног затвора у Крагујевцу. Градска управа за комуналне инспекцијске послове реаговала је на учестале пријаве грађана из овог дела града јер та површина годинама није била чишћена, додаје Андреја Илић, начелник ресорне градске управе.

У улици Љубе Вучковића на Аеродрому у току је постављање пешачке стазе у дужини од 500 метара. Дуж Карађорђеве улице екипе ЈКП “Чистоћа“ уклањају бетонске кугле раније постављене ради спречавања непрописног паркирања а уместо њих поставиће металне стубиће. На територији МЗ Мала Вага, на једном делу саобраћајнице биће уклоњени стубићи.

Део саобраћајнице и тротоара улице Војводе Путника између “Екопумпе“ и “Житопродукта“ у току јучерашњег дана насут је каменим материјалом а у плану је да се данас заврши асфалтирање. У питању је 140 квадратних метара саобраћајнице за који ће бити утрошено око 75 тона асфалта. Око дечијег игралишта у код пумпе у Ердоглији постављена је ограда.

ЈКП “Чистоћа“ крпи ударне рупе на територији МЗ Бресница у улицама Косте Абрашевића и Ивана Милутиновића а у току је и санирање пропуст испод пута у Десимировцу.

 

Претходна страна