Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Руска телевизија пропратила проширење образовне сарадње Москве и Крагујевца
   

Из једнонедељне студијске посете Москви, јуче се у Крагујевац вратила делегација ученика и просветних радника крагујевачке ОШ “Свети Сава“ и Центра за младе “Школа мира“ коју је предводио члан Градског већа за образовање, проф.др Недељко Манојловић.

Ова делегација је била у посети Образовном центру бр. 1279 чији је директор Јелена Александровна Љапина са којим, од скоро постоји сарадња у области образовања. Наши ученици били су укључени у наставни процес и похађали наставу у московским школама.

Ова посета је искоришћена да се у сарадњу укључи и велики образовни комплекс бр. 1862, једна од најугледних образовних институција руске престонице коју похађа око 4000 ученика, а чији је директор Александар Илич Уљанов. Овом приликом су потписани и званични протоколи о образовној сарадњи са овим московским школама, која ће почети са реализацијом 2018. године.

Потписивању протокола о сарадњи образовних установа Москве и града Крагујевца, велику пажњу је посветила руска државна телевизија, као и московски образовни канал који се искључиво бави образовањем у оквиру великог државног пројекта под називом “Москва-град образовања“. 

Чланови делегације из Крагујевца, проф.др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање и директор Центра за младе “Школа мира“, проф. Петар Стефановић дали су интервјуе овој познатој руској телевизији која је у неколико наврата обавестила своје гледаоце о боравку ученика и просветних радника из Крагујевца. Током посете Москви, проф.др Недељко Манојловић се састао са представницима московског универзитета и том приликом је било речи о могућностима универзитетске сарадње два града.

На фотографијама су детаљи са потписивања протокола о сарадњи, као и фотографије са гостовања на руској телевизији која је пратила посету Крагујевчана Педагошко-научном центру “Техносфера“.
 

 

Претходна страна