Контактирајте нас за више информација

Spomenik_oslobodiocima_1.jpg

Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуре

Лого

Саопштења за јавност

УПОЗОРЕЊЕ на ветеринарску организацију која се лажно представља

У крагујевачким насељима Станово и Ердеч, током протекле недеље грађанима који имају кућне љубимце на врата су долазила лица, представљајући се као чланови ветеринарске организације која у име града Крагујевца вакцинише псе и мачке против беснила. За ову услугу од грађана су тражили 1700 динара.

Јасно дефинисани Закон о ветеринарству обавезује грађане да своје љубимце (псе и мачке) једном годишње вакцинишу од беснила, а псе који иду у лов два пута. Трошкове вакцинисања грађани сносе сами а ову меру не може наредити локална самоуправа јер је она јасно дефинисана Законом на територији целе државе. Појединачне мере може изрећи само републичка ветеринарска инспекција која уједно и врши надзор над овим послом.

Градска управа Града Крагујевца обавештава грађане да није надлежна за ангажовање ветеринарске организације која би вршила вакцинацију кућних љубимаца и уједно их упозорава да буду опрезни и да уколико се нађу на мети превараната случај одмах пријаве надлежним органима, ветеринарској инспекцији и Министарству унутрашњих послова, јер лажно представљање и покушај преваре заслужују да буду најстроже кажњени.

Архива

Документа, Јавни позиви, огласи...

Документ Објављено