Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Семинар посвећен производњи врхунских воћних ракија
   

За производњу ракије од воћа у Србији се најчешће користе ракијске сорте шљива. У поједним деловима наше земље, зависно од поднебља и навика, користе се и друге воћне врсте: кајсија, крушка, дуња, јабука и друго. Али, поред квалитета сировине од великог значаја за квалитет воћних ракија су начини примарне прераде воћа, изазвачи и услови врења.

Тим поводом Удружење произвођача воћа “Шумадија воће“ из Чумића у згради Центра за пољопривреду и рурални развој у Церовцу - Собовица, организује семинар за пољопривреднике у суботу 20. маја са почетком у 11 сати.

О савременом воћарству у функцији производње ракије говориће проф. Милан Величковић Пољопривредни факултет Земун. Предавање на тему Производња врхунских воћних ракија одржаће др Иван Урошевић, такође, са Пољопривредног факултета у Земуну. Дипл инг Верољуб Урошевић говориће о финализацији воћних ракија.
Разлог организовања семинара је повећање додате вредности производа од воћа, повећана тражња ракије на домаћем тржишту и могућност извоза у складу са најновијим стандардима о квалитету.

Претходна страна