Контактирајте нас за више информација
X

Kragujevac_naselje_Mala_Vaga_15.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Сервисне информације

ОБАВЕШТЕЊЕ о полагању испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ГРАД КРАГУЈЕВАЦ
ГРАДСКО ВЕЋЕ
КОМИСИЈА ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТА
ЗА ОБАВЉАЊЕ ТАКСИ ПРЕВОЗА
Број: 060-457/18-V-01-01
Дана: 10.09.2018. године
Крагујевац

ОБАВЕШТЕЊЕ
о полагању испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза
 

Комисија за полагање испита за обављање такси превоза, обавештава кандидате за такси возаче да ће се полагање испита о познавању града Крагујевца и прописа у области такси превоза одржати у уторак 25. септембра 2018. године, у сали 105 Скупштине града, са почетком у 13 часова. Провера знања вршиће се према редоследу пријављивања.

Пријављивање испита за текући испитни рок траје до 20. септембра 2018. године. Пријаве поднете после тог датума, преносе се у следећи испитни рок.

Испит се организује на основу Правилника о програму и начину полагања испита о познавању града Крагујевца и прописа из области такси превоза (''Службени лист града Крагујевца'' број 37/15).

Кандидати који полажу испит треба да испуњавају следеће услове:

  • да поседују возачку дозволу ''Б'' категорије најмање 3 године, не рачунајући пробни период;
  • да поседују лекарско уверење за професионалне возаче.

Кандидат треба са собом да понесе личну карту на увид.

Кандидатима који успешно положе испит, Градско веће издаје сертификат о познавању града Крагујевца и познавању прописа из области такси превоза, као услов за добијање одобрења за обављање такси превоза и такси дозволе возача.

За додатне информације обратити се на телефон (034) 306 225.


ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈЕ
Владан Ристић

Обавештење - акција третирања зелених површина против комараца

Градска управа за здравствену и социјалну заштиту обавештава грађане и пчеларска друштва да ће у временском периоду од 6. до 8. августа 2018. године, у складу са временским приликама, бити изведена акција третирања зелених површина против комараца (уже градско језгро, око језера Бубањ, Шумарице, Кошутњак, паркови, зелене површине, травњаци и сл.).

Такође, биће изведена акција третирања зелених површина против крпеља: језеро Бубањ, Велики парк, Шумарице, Илина вода, Пиварски парк, градски скверови (код Скупштине града, “Златна ружа“, “Соколана“, “Нова колонија“), блоковско зеленило у насељима (Централна радионица, Багремар, Аеродром, Вашариште, Љубине ливаде)

Третирање ће бити изведено око поднева и у раним вечерњим сатима, уређајима са земље, средством које је безопасно за људе, тако да никакве посебне мере предострожности грађанства неће бити потребне.

Пчелари се упозоравају да буду у приправности, јер препарат може неповољно деловати на пчеле.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

Обавештење Градске пореске управе

Градска пореска управа обавештава грађане да је у току попис непокретности физичких лица који се обавља у циљу сређивања евиденције о пореским обвезницима. Предмет пажње су не само непријављени објекти, него и објекти за које се утврди већа површина у односу на пријављену. Тренутно се попис обавља у месним заједницама 21. октобар, Стара радничка колонија, Лепеница, Багремар, Пивара и Ердоглија.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

Архива