Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Шести крагујевачки полумаратон
   

Победник шестог крагујевачког полумаратона је српски олимпијац Дарко Живановић. Крагујевачки атлетичар на циљ је стигао за један сат, 14 минута и 56 секунди. У конкуренцији дама најбржа је била Теодора Симовић, репрезентативка Србије и атлетичарка Новог Пазара, која је деоницу дугу 21 км и 100 метара претрчала за један сат, 13 минута и 29 секунди.  

У мушкој конкуренцији други кроз циљ прошао је, као и прошле године, Харис Ајдаревић атлетичар из Новог Пазара са 1:18,04, док је треће место освојио Лазар Филиповић из Чачка који је стазу истрчао за један сат, 21 минут и 14 секунди.

У женској категорији друго место освојила је Невена Јовановић атлетичарка Црвене Звезде из Београда са 1:28,57, док је трећа на циљ стигла Биљана Костић из Крагујевца са 1:44,23.  

Крагујевачки полумаратон одржан је по шести пут, у организацији Атлестког клуба “Маратон Кг“, а под покровитељством града Крагујевца. На полумаратонској трци учешће је узело око 300 професионалних спортиста и рекреативаца из Србије. Велики број љубитеља трчања и спортиста окупила је и Октобарска трка сећања, као и Трка задовољства, које су имале хуманитарни карактер.

Традиционлано, крагујевачком полумаратону претходила је “Трка за срећније детињство“, коју је Црвени крст уз подршку града Крагујевца организовао по 33. пут. Циљ ове јединствене хуманитарно - рекреативне акције био је прикупљање средстава за помоћ деци из угрожених категорија становништва продајом стартних бројева по цени од 50 динара. Ове године продато је више од 12 хиљада стартних бројева. Манифестација је окупила велики број деце од предшколског до средњошколског узраста, а одржан је и низ забавних и едукативних активности. 

 

Претходна страна