Контактирајте нас за више информација
X

Trg_Jovana_Ristica_3_2.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Служба заштитника грађана

Заштитник грађана Крагујевца

Mihailo Ignjatović

Михаило Игњатовић

Михаило Б. Игњатовић, дипломирани правник. Дипломирао на Правном факултету у Крагујевцу 1994, правосудни испит положио 1997. Радио као адвокат у канцаларији "Шпацер". У два мандата вршио дужност заменика Заштитника грађана Крагујевца. За Заштитника грађана именован 2014.

Контакт:

Адреса: Светозара Марковића 7 (просторије Црвеног Крста)
Тел:    
060 234 00 63 

Заменица Заштитника грађана Крагујевца

Vesna Stojadinović

Весна Стојадиновић

Весна Стојадиновић, дипломирани правник, правосудни испит положила 1980. године. Радила као адвокат. За заменицу Заштитника грађана именована 2009. године.

  

Заменик Заштитника грађана

Ivan Kovačević

Иван Ковачевић

Иван Ковачевић, дипломирани правник. Дипломирао на Правном факултету у Крагујевцу. Од 2007. године запослен ма месту стручног сарадника у канцеларији Заштитника грађана Крагујевца. За заменика Заштитника грађана именован 2014. године.

  

Канцеларија заштитника грађана

Канцеларија Градског грађанског браниоца - Омбудсмана у Крагујевцу је основана другог децембра 2004, као прва канцеларија у Централној Србији. Од самог оснивања је посвећена афирмацији и промоцији значаја Инстистуције Омбудсмана, да би убрзо постала и чланица престижног Европског омбудсман института (ЕОИ).

Одлуком Скупштине града Крагујевца од другог децембра 2008. је потврђен континуитет Институције Омбудсмана у Крагујевцу, а канцеларија је добила нови назив - Канцеларија Заштитника грађана.

Одмах након оснивања, канцеларија Заштитника грађана Крагујевца је успоставила чврсту сарадњу за Заштитником грађана Републике Србије и покрајинским Омбудсманом Војводине. Захваљујући томе, од републичког Заштитника грађана је добила овлашћења према којима може да контролише поштовање права грађана у појединим републичким Институцијама (контрола издавања личних и путних исправа у МУП - у на територији Шумадије).

Из канцеларије Заштитника грађана су инициране важне препруке и акције које се тичу заштите људских права, а које су усвојене и примењене у претходном периоду:

Даље право на коришћење дечјег додатка ученицима средњих школа који иду у школе ван Крагујевца (у школе које не постоје на територији града) .

Осмишљавање, правно уређивање и промовисање Јединственог ђачког парламента ученика средњих школа Крагујевца.

Осмишљавање и организација серије трибина “Формирање мреже локалних омбудсмана“, а као резултат ове иницијативе су одлуке о оснивању канцеларија Омбудсмана у Краљеву и Горњем Милановцу.

Увођење праксе излазака на терен, ради непосредног увида у чињенично стање, у циљу адекватног и благовременог решавања притужби грађана.

Канцеларија Заштитника грађана Крагујевца је чланица и један од оснивача Удружења локалних Омбудсмана Србије. Посебну пажњу посвећује сарадњи са канцеларијама заштитника у целој Србији, и активнио учествује у едукативним програмима и кампањама УЛОС-а широм Србије. Тесно сарађује и са Мисијом ОЕБС-а у Србији.

Запослени у канцеларији:

стручни сарадник
Јелена Павловић, дипломирани правник
портпарол
Слађана Палчић
координатор за административно - техничке послове
Драган Прековић
админстративно - технички послови
Гордана Тасић
Сања Васиљевић

помоћни радник
Јаворка Петровић

Обратите се Заштитнику грађана

адреса: Светозара Марковића 7 (просторије Црвеног Крста), 34 000 Крагујевац

телефони: 034 338 250; 034 338 260
маил адреса: zastitnikkg@gmail.com

Односи са јавношћу

Портпарол канцеларије Заштитника грађана: Слађана Палчић
Тел: 060 234 00 65

Архива