Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Солидарна помоћ за раднике јавно комуналних предузећа у Крагујевцу
   

Градско веће, на седници одржаној 10. новембра, упутило је препоруку надзорним одборима јавно комуналних предузећа, чији је оснивач град Крагујевац, да сагледају могућност исплате солидарне помоћи запосленима у износу од 22.620 динара ради ублажавања неповољног материјалног положаја, под условом да су за ту намену обезбеђена финансијска средства, односно да се тиме не ремети редовно пословање односно ликвидност предузећа. Иницијативу о исплати солидарне помоћи покренуо је Синдикат запослених у комуналној делатности, који је 2. новембра предао захтев градоначелнику Радомиру Николићу.

Чланови већа прихватили су извештај о реализацији програма и пројеката удружења у области локалног економског развоја, енергетске ефикасности и одрживог развоја у 2016. години, за које је из буџета града опредељено два милиона динара. На стално отворени конкурс за пријаву предлога пројеката пријавило се осам удружења, од чега је Градска управа за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој финансирала четири: “Локална  партнерства за запошљавање младих 2“ Развојног бизнис центра,  “Е - ТВ магазин Стаклено звоно“ удружења Стаклено звоно, “Најповољнији начин улагања у енергетску санацију објеката“ Удружења грађана Грађевински кластер Шумадије и Поморавља, као и пројекат “Ресоцијализација у корист природе и друштва“ Удружење грађана “ЕКО парк“.

Градско веће на данашњој седници одобрило је “Шумадија сајму“ средства из буџета града у износу 884 200 динара на име генералног покровитељства Десетог међународног сајма туризма који ће бити одржан од 24. до 26. новембра.

Претходна страна