Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Стручни скуп Педијатријске секције СЛД у Крагујевцу
   

Стручни скуп Српског лекарског друштва Педијатријске секције који је у суботу одржан у Крагујевцу био је посвећен следећим темама: “Лајм борелиоза у дечјој популацији: микробиолошка дијагностика и превентива“, “Инфективни ендокардитис код деце“, “Злоупотреба канабиса код деце и адолесцената“ и “Постреанимационо збрињавање новорођенчета“.

Присутним лекарима педијатрима су се обратили: проф. др Елизабета Ристановић из Министарства одбране Војномедицинска академија, асс др сци Карин Васић са Клинике за дечје интерне болести КЦ Ниш, др Марија Сарајлија из Специјалне болнице за болести зависности Теодора Драјзера Београд, асс др Драгана Савић са Педијатријске клинике КЦ Крагујевац.

У име локалне самоуправе - града домаћина присутне је поздравила др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, која је изразила задовољство због чињенице да ова врста стручних скупова у области педијатрије у нашем граду постаје традиција. Изразила је захвалност присутним предавачима, који као еминентни стручњаци из целе земље, могу да на највишем нивоу допринесу унапређењу знања и вештина здравствених радника. 

 

Претходна страна