Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Субвенције за запошљавање теже запошљивих лица
   

На основу поднетих пријава за субвенције за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих лица у 2017. години, по заједничком конкурсу Националне службе за запошљавање - Филијале Крагујевац и Града Крагујевца, 17 послодаваца из приватног сектора запослиће 22 лица, од чега шест особа са инвалидитетом на период од најмање годину дана - одлучено је једногласно на данашњој седници Градског савета за запошљавање.

Према речима Зорана Костадиновића, начелника Одељења за привреду и подршку нових инвестиција и члана Градског савета за запошљавање, међу послодавцима је половина која се бави услужним делатностима, док се друга половина бави производним делатностима. Међу послодавцима су они који запошљавају већи број радника, али и они који су до сада запошљавали само једног радника и први пут се јављају на конкурс као послодавци што показује да је њихова пословна идеја самоодржива и да заслужују овакву врсту поверења - објашњава Костадиновић. Ова лица заснивају радни однос на неодређено време, на период од најмање 12 месеци. Укупна средства која ће бити опредељена за ове субвенције износе 3 милиона 480 хиљада динара.  

Према речима Љиљане Петровић из Националне службе за запошљавање, бодовање и рангирање послодаваца обављено је према пропозицијама јавног позива. Примера ради, послодавци који се баве производним делатностима добили су по 15 бодова, услужне делатности по осам, док су хотели и ресторани бодовани са по пет бодова. Бодовали су се и дужина пословања једног правног субјекта,а послодавци који су раније користили подстицаје теже запошљивих категорија и та лица задржали у радном односу дуже од уговорене обавезе бодовани су са по 15 бодова, док послодавци који нису користили средства по овом основу добијају 20 бодова. Фирме које су имале пораст броја запослених у претходна три месеца бодоване су са по 15 бодова. Сви послодавци који су конкурисали за субвенције редовно су измиривали порезе и доприносе за своје запослене.

Међу крагујевачким послодавцима који ће у наредном периоду, на овај начин запослити нове раднике су СЗТР “Зебрано“, СТР “Катарина“, туристичка агенција “Долце вита травел“, “Лугано“, “Крагујеxпресс“ и др. 

 

Претходна страна