Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Шумадија спремна за први снег
   

Сви субјекти система за реаговање у ванредним ситуацијама на подручју Шумадијског управног округа спремни су за предстојећу зимску сезону - констатовано је на седници Окружног Штаба за ванредне ситуације одржаној у Крагујевцу.

Зоран Јоксић из Управе за ванредне ситуације известио је чланове Окружног штаба о спремности општинских штабова за рад у зимским условима, када је реч о одржавању путева, стању механизације и количинама соли и агрегата. ЈКП “Чистоћа“ на територији Крагујевца са девет камиона и четири универзалне машине одржаваће улице у дужини од 560 километара и 177 километара путева. Поред довољних количина соли, агрегата и калцијум хлорида за мокро посипање улица, у току је набавка још четири камиона. Почетак зимске сезоне, рекао је Јоксић, спремно дочекују све службе на територији општина Аранђеловац, Топола, Рача, Баточина, Кнић и Лапово.

Извештај о спремности механизације и људства поднели су и представници Предузећа за путеве Крагујевац и Београд. ПЗП Крагујевац одржава 295 километара путева првог, другог и трећег приоритета. Поред 24 камиона за реаговање у IV степену, у стању приправности биће још 12 камиона. Опрема је ремонтована, а ушли су у набавку још шест нових возила. ПЗП Београд на подручју Шумадије одржава 195 километара у Аранђеловцу, Тополи и део територије општина Рача са седам возила и прикључним машинама. У случају потребе спремни су да ангажују додатну механизацију.

Ово је трећа редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације, али једна од најважнијих током године, рекла је Биљана Илић - Стошић начелница Шумадијског управног округа. Све службе су, како смо могли да чујемо, спремне за предстојећу зимску сезону, а на данашњој седници прецизно је утврђено шта ко ради. Радници Предузећа за путеве Крагујевац и Београд као и ЈКП “Чистоћа“ одржаваће саобраћајнице на територији Шумадије. Располажу са довољним количинама агрегата и соли за почетак зимске сезоне. Највећа пажња поклоњена је извештајима Центра за социјални рад о старачким домаћинствима и појединцима који могу бити угрожени. Преко месних заједница Центар је у контакту са тим лицима и за случај потребе биће организована евакуација у прихватилишта, истакла је Биљана Илић - Стошић.

Спремне су и све остале службе важне за функционисање и живот грађана као што су Енергетика, Електродистрибуција, Црвени крст и инспекције.

 

Претходна страна