Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Шумадија спремна за први снег
   

Сви субјекти система за реаговање у ванредним ситуацијама на подручју Шумадијског управног округа спремни су за предстојећу зимску сезону - констатовано је на седници Окружног Штаба за ванредне ситуације одржаној у Крагујевцу.

Зоран Јоксић из Управе за ванредне ситуације известио је чланове Окружног штаба о спремности општинских штабова за рад у зимским условима, када је реч о одржавању путева, стању механизације и количинама соли и агрегата. ЈКП “Чистоћа“ на територији Крагујевца са девет камиона и четири универзалне машине одржаваће улице у дужини од 560 километара и 177 километара путева. Поред довољних количина соли, агрегата и калцијум хлорида за мокро посипање улица, у току је набавка још четири камиона. Почетак зимске сезоне, рекао је Јоксић, спремно дочекују све службе на територији општина Аранђеловац, Топола, Рача, Баточина, Кнић и Лапово.

Извештај о спремности механизације и људства поднели су и представници Предузећа за путеве Крагујевац и Београд. ПЗП Крагујевац одржава 295 километара путева првог, другог и трећег приоритета. Поред 24 камиона за реаговање у IV степену, у стању приправности биће још 12 камиона. Опрема је ремонтована, а ушли су у набавку још шест нових возила. ПЗП Београд на подручју Шумадије одржава 195 километара у Аранђеловцу, Тополи и део територије општина Рача са седам возила и прикључним машинама. У случају потребе спремни су да ангажују додатну механизацију.

Ово је трећа редовна седница Окружног штаба за ванредне ситуације, али једна од најважнијих током године, рекла је Биљана Илић - Стошић начелница Шумадијског управног округа. Све службе су, како смо могли да чујемо, спремне за предстојећу зимску сезону, а на данашњој седници прецизно је утврђено шта ко ради. Радници Предузећа за путеве Крагујевац и Београд као и ЈКП “Чистоћа“ одржаваће саобраћајнице на територији Шумадије. Располажу са довољним количинама агрегата и соли за почетак зимске сезоне. Највећа пажња поклоњена је извештајима Центра за социјални рад о старачким домаћинствима и појединцима који могу бити угрожени. Преко месних заједница Центар је у контакту са тим лицима и за случај потребе биће организована евакуација у прихватилишта, истакла је Биљана Илић - Стошић.

Спремне су и све остале службе важне за функционисање и живот грађана као што су Енергетика, Електродистрибуција, Црвени крст и инспекције.

 

Претходна страна