Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Све службе у Крагујевцу спремне за “ледене дане“
   

У сусрет “леденим данима“ када ће према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода температуре током дана и ноћи константно бити испод нуле, Штаб за ванредне ситације не очекује веће проблеме у функционисању града.

О проходности саобраћајница у граду и на сеоском подручју брине девет екипа Зимске службе, а у случају обимнијих падавина у приправности је и додатна механизација. На залихама тренутно има више од 1.200 тона соли и исто толико ризле, што је довољно за наредни период који ће бити праћен изузетно ниским темепратурама. Штаб за ванредне ситуације подсећа грађане да уколико улица или саобраћајница којом пролазе није предвиђена за чишћење планом Зимске службе, а имају неопходне разлоге за пролазак, потребно је да се јаве Штабу на бројеве телефона 505-800 и 619-5100 или путем бесплатног позива 0800/112-113. Након тога ће екипа Зимске службе изаћи на терен. Из Градског штаба се апелује на све учеснике у саобраћају да прилагоде брзину условима пута као и да дају приоритет проласка возилима Зимске службе.

Штаб је истовремено упутио апел суграђанима да очисте тротоаре испред својих кућа и локала. На скоро 30 - так локација у граду, на важнијим и већим саобраћајницама, тротоарима и трговима постављене су посуде са сољу које грађани могу да користе за посипање јавних површина испред својих предузећа, установа и кућа. Радници ЈКП “Чистоћа“ ове посуде допуњују пет пута дневно.

Штаб за ванредне ситуације посебан апел упутио је установама социјалне заштите, за виши степен приправности током “ледених дана“ како би се обезбедио прихват људи који су у стању неодложне социјалне потребе. У Прихватилишту за одрасле при Геронтолошком центру, капацитети су попуњени, али су спремни и додатни душеци како би се изашло у сусрет онима којима је помоћ потребна. Број дежурног телефона за пријаву евентуалног збрињавања у Центру за социјални рад је 332 - 627.

Претходна страна