Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Свечано уручене прве пензионерске картице у Крагујевцу
   

Љуба Маринковић, први је међу 43 000 крагујевачких пензионера коме је данас уручена пензионерска картица. Остали ће своје картице моћи да преузму до краја априла у Филијали ПИО фонда у Крагујевцу. Пензионерске или идентификационе картице добиће свих 1 750 000 пензионера у Србији. На тај начин биће олакшано доказивање статуса, а најважније је то што ће лични подаци бити потпуно заштићени. 

Уместо да носе решење о пензији или пензиони чек, довољно је да имају идентификациону картицу која се користи уз личну карту. Поред тога, више неће бити опасности од могуће злоупотребе личних података, јер је пензиони чек поред имена и презимена, садржао адресу, јединствени матични број пензионера као и износ пензије, објаснио је Миодраг Николић директор Филијале ПИО фонда Крагујевац. Поред доказивања статуса, пензионерска картица омогућиће и одређене попусте на територији читаве Србије без обзира на пребивалиште.

За пензионере, према речима Ратка Томашевића, члана Градског већа за унапређење положаја пензионера у локалној самоуправи, најважније је где ће и како моћи да употребе ту картицу, шта ће она значити у здравственим или спортским установама, у јавно - комуналним или трговинским предузећима. 
Списак трговинских ланаца или домаћих компанија у којима ће пензионери моћи да остваре попуст на дневном нивоу накнадно ће бити објављен, јер је следећи корак на локалним самоуправама да постигну договор са друштвено одговорним компанијама. Један део Србије је већ ушао у ову причу. Након данашњег свечаног уручења првих пензионерских картица, у тај пројекат улази и Крагујевац.

Наше је да учинимо све што можемо да у читав пројекат, који је потпуно нов у Србији, укључимо што више компанија, како би пензионери могли да остваре одређене попусте, рекао је градоначелник Радомир Николић. Заказани су састанци са представницма трговинских ланаца и домаћих компанија и очекујемо да тај посао брзо одрадимо. Пензија може да буде најлепше доба у животу, да се ужива у ономе што је стечено, са породицом и унучићима, пронађе време за дружење са пријатељима, шетњу или рекреацију. Град Крагујевац је пре неколико година, подсетио је Радомир Николић, омогућио и услугу бесплатних карата за јавни градски превоз за лица старија од 65 година и то је само једна у низу мера које предузимамо и које ћемо предузети како бисте уживали у заслуженој пензији.

 

Претходна страна