Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Свечаност поводом 45 година уметничког рада Мирка Бабића
   

У суботу 17. јуна у 20 сати поводом обележавања 45 година уметничког рада првака драме Мирка Бабића, Књажевско - српски театар организује свечаност “Мирко Бабић - то сам ја“.

Мирко Бабић  је један од ретких, високо образованих глумаца, који је одлучио да своју каријеру гради у свом граду, у коме је стасао, не обазирући се на изазове великих центара, бројне понуде београдских позоришта и медијску популарност. Преко четрдесет година, Бабић је био члан ансамбла Књажевско - српског Театра, у два наврата био је и управник, гостовао је у многим позориштима широм Србије, добитник је двадесетак републичких и међународних глумачких признања, остварио је преко сто улога у театру, на филму и телевизији.

Његов опус обележио је четири декаде драмског и театарског стваралашва града Крагујевца и шире. Мирко Бабић је засигурно најзначајнији крагујевачки уметник друге половине двадесетог и почетка  двадесетпрвог века.

На Великој сцени Мирку Бабићу у част наступиће Радош Бајић, Ивана Вујић, Драгана Бошковић, Љиљана Говедаревић, Нада Јуришић.

Претходна страна