Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Светски математичари у Крагујевцу
   

Крагујевачки Природно-математички факултет, наредна три дана биће домаћин математичарима из свих крајева света које је у наш град довео 14. Српски математички конгрес (СМАК). Конгрес који је оцењен као највећи научни догађај међународног карактера у Србији током ове године, свечано је отворен данас у хотелу “Крагујевац“. У име града Крагујевца, учеснике је поздравио проф.др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Српски математичари, укључујући и крагујевачке научнике су ове године постигли завидне резултате у овој науци, објавивши велики број научних радова у еминентним светским часописима, и своје факултете и универзитете довели на престижну Шангајску листу. Град Крагујевац се симболично захвалио доделом Ђурђевданске награде, Природно-математичком факултету.  Крагујевац је данас град математике и центар чудесног света бројева, домаћин математичарима из свих крајева света - рекао је проф.др Недељко Манојловић.

Према речима председнице Организационог одбора Конгреса, проф.др Марије Станић, програм почиње поподне и одвијаће се по радионицама и секцијама. Радионице држе предавачи по позиву са водећих светских универзитета и намењене су, пре свега, студентима докторских студија. Данас се одржава радионица из функционалне анализе, сутра из теорије графова и науке о подацима, док је трећег дана радионица из алгебарске топологије.

 

Претходна страна