Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Светски математичари у Крагујевцу
   

Крагујевачки Природно-математички факултет, наредна три дана биће домаћин математичарима из свих крајева света које је у наш град довео 14. Српски математички конгрес (СМАК). Конгрес који је оцењен као највећи научни догађај међународног карактера у Србији током ове године, свечано је отворен данас у хотелу “Крагујевац“. У име града Крагујевца, учеснике је поздравио проф.др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање.

Српски математичари, укључујући и крагујевачке научнике су ове године постигли завидне резултате у овој науци, објавивши велики број научних радова у еминентним светским часописима, и своје факултете и универзитете довели на престижну Шангајску листу. Град Крагујевац се симболично захвалио доделом Ђурђевданске награде, Природно-математичком факултету.  Крагујевац је данас град математике и центар чудесног света бројева, домаћин математичарима из свих крајева света - рекао је проф.др Недељко Манојловић.

Према речима председнице Организационог одбора Конгреса, проф.др Марије Станић, програм почиње поподне и одвијаће се по радионицама и секцијама. Радионице држе предавачи по позиву са водећих светских универзитета и намењене су, пре свега, студентима докторских студија. Данас се одржава радионица из функционалне анализе, сутра из теорије графова и науке о подацима, док је трећег дана радионица из алгебарске топологије.

 

Претходна страна