Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Свлачионице на Чика Дачи по међународним стандардима
   

Фудбалери ФК Раднички 1923 и њихови гости већ за месец дана добиће на коришћење потпуно нове свлачионице изграђене у складу са стандардима међународних фудбалских организација ФИФЕ и УЕФЕ. Објекат, површине 1400 квадратних метара, који је грађевински завршен, данас су обишли градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић и члан Градског већа за инвестиције и развој градских ресурса Небојша Васиљевић.

Нови објекат свлачионица са управним блоком на стадиону Чика Дача, који ће на коришћње добити ФК Раднички 1923 подигнут је на месту старих и неусловних свлачионица. Средства у износу од око 100 милиона динара обезбедили су донатори фудбалског клуба и град Крагујевац, који је из буџета издвојио 70 милиона динара.

Опредељење града када је реч о спорту је јасно, рекао је том приликом Небојша Васиљевић и таква политика већ даје своје резултате. Наша је намера да изградњом оваквог објекта у складу са стандардима створимо услове за организовање међународних и европских куп утакмица у Крагујевцу.

У граду који значајна средства улаже у спорт, недостајао је такав објекат казао је градоначелник Верољуб Стевановић. Стварањем адекватних услова обезбедићемо и боље резултате. Наш циљ, међутим, није само стабилан европски тим него и подмлађивање клуба тако што ћемо за младе обезбедити и школу фудбала. Наше амбиције су велике, у овој години планиран је и један терен са вештачком травом, а након тога остаје да решимо постављање рефлектора као и покривање трибина.

Иначе, стадион Чика Дача подигнут је 1957. године. Реновиран је после четири деценије - 2007. године, када су постављене столице и тренутни капацитет стадиона је 15 100 места. То није коначан капацитет јер када се за то створе услови у плану је изградња свечане ложе, покривање западне трибине као и сређивање источне трибине стадиона.

Претходна страна