Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Тражи се решење за финансијске проблеме локалних самоуправа
   

Многе општине и градови сусрећу се са проблемом буџетског дефицита, презадужености и немогућношћу да сервисирају редовне обавезе. Због тога је неопходно системско решење којим ће се та област уредити, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Traži se rešenje za finansijske probleme lokalnih samouprava “Напори људи који данас воде бригу о Крагујевцу да одрже финансијску стабилност, спроведу реорганизацију и рационализацију су велики, али проблеми који муче Крагујевац и још неке локалне самоуправе последица су недомаћинског и неодговорног понашања локалних власти деценијама уназад“, оценио је министар након разговора са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем.

Влада Србије свесна је ситуације и ефеката које она има на јавне финансије и привредни раст, каже Ружић и истиче да се решење не одлаже, већ да се тражи оно које ће на системски начин да уреди ту област. “Није суштина да се градоначелници и председници општина сналазе, већ да утврдимо системско решење које ће обезбедити дугорочну стабилност и извесност“, рекао је Ружић, саопштава Министарство државне управе и локалне самоуправе. Министарство државне управе и локалне самоуправе нема надлежност да то питање реши само, објашњава министар и додаје да заједно са другим министарствима, има активну улогу у тражењу решења. “У овом процесу важно је да комуницирамо и са локалним самоуправама. То нам омогућава да боље сагледамо ситуацију и да решења до којих дођемо не буду једнострана“, рекао је Ружић.

Претходна страна