Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Трећи сајам туризма у Крагујевцу
   

Преко педесет излагача међу којима су националне, регионалне и градске туристичке организације, туристички центри, бање, етно домаћинства и туристичке агенције, у наредна три дана представиће своју понуду на Трећем међународном сајму туризма који је данас свечано отворен на «Шумадија сајму» . Сајам је отворио Горан Петковић, државни секретар за туризам у Министарству економије и регионалног развоја који је истакао да се сајам туризма у Крагујевцу развија у добром смеру, јер се специјализује за посебан сегмент туризма - сеоски или рурални туризам, еко туризам, здравствени туризам, који постаје све атрактивнији за стране и домаће туристе.

Директорка Туристичке организације Србије, Гордана Пламенац подсетила је, овом приликом, да се део ове богате туристичке понуде Србије већ нашао у новом рекламном споту ТОС-а «Храна за душу» који је за кратко време привукао велику пажњу јавности и добио позитивне критике.

Осим што се надомак Крагујевца и географски налази центар Србије, према речима Снежане Милисављевић, директорке Градске туристичке организације «Крагујевац», најважнији бренд града је «завичај модерне Србије», односно престоничко наслеђе сачувано кроз зачетке прве гимназије, суда, универзитетског образовања, прве апотеке, театра, устава, прве школе играња и сликања.

У програму који је пратио отварање Трећег сајма туризма учествовао је Центар за неговање традиционалне културе «Абрашевић» и чланови Школе фруле «Владика Николај Велимировић» са мајстором фруле Милинком Ивановићем-Црним, а по отварању сајма одржана је ревија модне куће «Искон».

Радно време сајма за посетиоце у четвртак и петак је од 10:00 до 18:00 сати, а у суботу, последњег сајамског дана од 10:00 до 14:30 сати. Чланови риболовачких и ловачких удружења такмичиће се у кувању рибље чорбе и ловачког гулаша, у петак и суботу у преподневним сатима, на платоу испред «Шумадија сајма», а традиционално такмичење у припремању куване ракије «Шумадијска чајанка» биће организовано у суботу.

Претходна страна