Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

У Крагујевцу отворен Авантура парк
   

У боровој шуми изнад језера у Шумарицама на око осамстотина квадратних метара јуче је отворен Авантура парк. Инвеститор је Градска туристичка организација која за пројекат од Министарства трговине, туризма и телекомуникација добила седам милиона динара док је Град за плаћање ПДВ-а обезбедио 1,4 милиона.

У присуству председника Скупштине града Мирослава Петрашиновића, помоћника градоначелника Николе Урошевића, директора ГТО Снежане Милисављевић и СЦ Парк, Марка Павловића, великог броја Крагујевчана, парк је отворио заменик градоначелника Ивица Момчиловић. Град је стао иза овог пројекта као што ће подржати сваки следећи пројекат сличног карактера. Велико ми је задовољство што је Крагујевац добио Авантура парк, који ће поред Креативног Великог парка и трим стазу у Шумарицама свакако употпунити рекреативну, забавну и туристичку слику града. Овакви и слични садржаји живот у граду чине квалитетнијим, не само за Крагујевчане већ и за људе који посете наш град - рекао је приликом отварања Ивица Момчиловић, заменик градоначелника.

Авантура парк је изграђен на локацији где већ постоје уређена плажа и различити спортско -рекреативни садржаји. Авантура парк је потпуно безбедан, има све атесте и сертификате по европским стандардима, а испоштовани су и еколошки стандарди па дрвеће на овој локацији није угрожено јер су стубови изграђени у непосредној близини стабала. Идеја је била да изградњом Авантура парка повећамо атрактивност наше туристичке понуде и сам туристички производ Крагујевца учинимо садржајнијим, квалитетнијим, бољим и тако постанемо конкуретњији на тржишту и да се боље позиционирамо на туристичкој мапи Србије, рекла је Снежана Милисављевић, директорка ГТО Крагујевац и додала да је изградњом овог парка реализована једна од пројектних идеја обухваћених Стратегијом развоја туризма града Крагујевца од 2015. до 2020. године, чији су приоритети изградња туристичке инфраструктуре, унапређење туристичког производа и развој људских ресурса. Према речима директорке Милисављевић, Авантура парк биће предат на управљење и одржавање Спортском центру Парк, чији запослени су прошли обуку.

Марко Павловић, директор Спортског центра је истакао значај Авантура парка на овој локацији јер, како каже, језеро у Шумарицама је већ изгубило посетиоце због бројних модерних аква паркова, приватних купалишта са великим бројем садржаја. Иначе, у плану је да се од ове локације направи центар за outdoor спортове или спортове у природи и место за опуштање али да понуди и садржај за младе, љубитеље спорта и адреналина, рекао је Павловић захваливши се Градској туристичкој организацији на указаном поверењу.

Авантура парк ће радити свакога данаод 10,00 до 19,30 сати, а улаз је 300 динара. Посетиоци ће пролазити препреке уз помоћ обучених инструктора и у сигурносној опреми коју добијају на уласку у парк.

 

Претходна страна