Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

У петак и суботу у Крагујевцу – Сајам здравља
   

На крагујевачком Шумадија сајму сутра ће бити отворен трећи по реду дводневни Сајам здравља, који организује компанија Dream Factory из Крагујевца, уз подршку локалне самоуправе.

На овој превентивно-промотивној, продајној и манифестацији едукативног карактера представиће се око 50 излагача међу којима су здравствене установе, фармацеутске куће, компаније здраве хране, медицинске опреме, удружења.

Сајам здравља организује се у месецу у којем су претходиле бројне активности и манифестације везане за превенције на националном и локалном нивоу, а са циљем подизања свести о значају превентабилности, имајући у виду чињеницу да се малим напорима готово 80% незаразних, масовних хроничних болести могу спречити. Овај сајам  обједињује све наше напоре у промоцији, превенцији и унапређењу квалитета живота свих нас, а посебно ме радује то што је ово једина таква манифестација на терторији наше земље,  казала је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту. С обзиром на то да је здравље неприкосновено, и ова манифестација је позив за освешћивање, за промену наших животних навика али и одговорности према сопственом здрављу која је највећа, поручила је др Дамњановић.

Посетиоци Сајма здравља имаће прилике да ураде бесплатне анализе шећера у крви, мерења витаминско минералног статуса, венске циркулације, крвног притиска, преглед густине костију и коже и добију савете лекара, фармацеута, нутрицониста.  

Град Крагујевац нам је помогао не само финансијски, већ својим саветима и искуством да направимо концепт сајма који је јединствен у Србији, рекао је Дејан Вељковић, власник Dream Factory. Поред Наде Мацуре и Сузане Манчић, на Сајму здравља у Крагујевцу  предавање о исхрани имаће водећи нутрициониста на Балкану Mr sci. Кенан Мандра, по чијем су се програму многе познате личности ослободиле вишка килограма. Представиће се Чигота са програмом “Чиготица“ који је намењен гојазној деци узраста од 12 до18 година, а козметичке куће саветоваће наше суграђанке како да на најбољи начин негују своје лице. Вељковић је рекао да су за посетиоце обезбеђени сајамски попусти и позвао све заинтересоване да дођу на Сајам здравља и искористе могућност бесплатних здравствених прегледа и анализа и тако провере своје здравствено стање.

Врата сајма отварају се у 10.00 а затварају у 20.00. а улаз и паркинг су бесплатни.

 

Претходна страна