Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Уговор о сарадњи између града Крагујевца и ЦЕДЕФ - а
   

Градско веће на седници одржаној 14. маја дало је сагласност на закључење Уговора о сарадњи у области одрживог развоја и зелене енергетике између града Крагујевца и ЦЕДЕФ - а. Уговором ће бити дефинисане обавезе о којима су се уговорне стране споразумеле, а односе се на међусобну сарадњу у спровођењу активности које се тичу области енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије, урбане мобилности и заштите животне околине.

Крагујевац, Пожаревац, Зрењанин, Горњи Милановац и Нова Црња ће на тај начин, заједно са ЦЕДЕФ-ом, постати део мреже која обухвата преко 1000 градова и општина из преко 30 земаља. Циљ оваквог наступа је снажније и јасније препознавање потреба које имају суграђани и директније проналажење неопходних средстава код Европских институција и инвеститора.

Иначе, на 15 - годисњицу од свог оснивања ЦЕДЕФ је крајем априла, постао члан у експертској организацији посвећеној енергетски ефикасним и одрживим градовима света “Енергс Цитиес“. ЦЕДЕФ и пет локалних самоуправа из Србије, кроз колективно чланство, потврђују своју посвећеност питањима одрживог развоја.

Градско веће на данашњој седници донело је и закључак о покретању иницијативе за израду Плана детаљне регулације “Касарна Милан Благојевић“ чији је основни циљ редефинисање посебне намене у циљу прилагођавања програмским тенденцијама развоја пословања, културе, образовања и становања.

 

Претходна страна