Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Унапређење знања државних службеника
   

Министарство за државну управу и локалну самоуправу реализује бесплатно мастер програме у области управљања јавним финансијама. Више од 100 државних службеника и запослених у јединицама локалне самоуправе, бесплатно ће похађати мастер студије, на три Универзитета у Србији, а средства за њихово школовање обезбедила је Европска Унија, кроз ERASMUS+ програм. Осим на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу, државни службеници похађаће мастер студије из различитих области на Факултету организационих наука Универзитета у Београду и Државном универзитету у Новом Пазару.

Према речима Ивана Бошњака, државног секретара у Министарству за државну управу и локалну самоуправу, унапређење знања локалних и државних службеника један је од најважнијих циљева како би јавна управа била што ефикаснија. С обзиром на то да смо претходних година пролазили кроз процес рационализације, време је да запосленима у јавној управи обезбедимо нова знања и вештине, како би могли да испунимо очекивања грађана и привреде. Због тога је неопходно да се службеници едукују и да уз подршку Европске уније заиста постанемо пуноправни чланови европског административног простора, рекао је Бошњак.

Грађани Крагујевца у центру су наше пажње и свих настојања да овде направимо боље место за живот. Нама су и те како потребни образовани људи који ће бити у стању да се суоче са најкомплекснијим управљачким изазовима у области финансијског управљања, буџетирања, контроле, надзора, рачуноводства и финансијског извештавања у организацијама јавне управе. Све то у циљу имплементације 32. поглавља у процесу приступања земаља региона Европској унији, истакао је Мирослав Петрашиновић, председник Скупштине града. 

Студијски програм мастер академских студија - Финансијски менаџмент јавне управе у оквиру Економског факултета у Крагујевцу моћи ће да похађа укупно 30 запослених. 

Врло је важно да са оваквим студијским програмом, у коме учествује и Европска унија са савременим концептом, сви студенти који су запослени у државној управи, освеже своје знање, науче нешто ново и прилагоде се новим условима функционисања финансијског тржишта, рекао је Петар Веселиновић, декан Економског факултета у Крагујевцу.   

По завршетку бесплатног мастер програма, запослени у државној и локалној управи, у обавези су да још две године остану на тим радним местима и стечена знања пренесу колегама.

 

Претходна страна