Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Утврђен дозвољен број возила у такси превозу
   

Градско веће на седници одржаној 6. новембра утврдило је дозвољен број возила у такси превозу на територији града Крагујевца. Одлука је донета у складу са одредбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају који рецимо за град од око 100 000 становника прописује максимално 250 возила. То значи да Крагујевац пропорционално броју становника, према последњем попису из 2011. године, треба да има 448 возила у такси превозу, односно једно возило на 400 становника.

Градско веће донело је и решење о образовању шесточлане Радне групе за развој и имплементацију еУправе, чији је задатак да утврди предлог услуга на порталу е Управе, координира рад са Канцеларијом за информационо-комуникационе технологије и еУправу, организује обуку и стручно усавршавање кадрова за рад еУправе.

У циљу промоције доброг управљања и оснаживања ромске заједнице на локалном нивоу у оквиру програма ROMACTED који спроводи Савет Европе и Европска унија, на седници је образована и Институционална радна група која ће учествовати у креирању и имплементацији заједничких активности / планова са Локалним акционом групом ROMACTED програма. Крагујевац је један од 11 одабраних пилот општина односно градова који ће формирањем Институционалне радне групе радити на унапређењу и координацији активности и побољшања делотоворности рада служби које се на локалном нивоу баве проблемима Рома. То, пред осталог, подразумева социјално укључивање Рома и Ромкиња у свеукупне развојне стратешке документе и планове локалне самоуправе.

Претходна страна