Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Велики Ђурђевдански карневал: Крагујевац – мој главни град
   

У овкиру прославе Дана града и обележавања јубилеја - 200 година прве престонице модерне Србије, град Крагујевац у сарадњи са Градском туристичком организацијом организује велики Ђурђевдански карневал. Одлуку о томе донели су чланови Градског већа на седници одржаној 16. априла, који су на тај начин и формално прогласили Карневал за централну манифестацију. Циљ је да се грађанима Крагујевца и гостима прикажу све значајне републичке и градске институције. Тема Карневала је 200 година прве престонице модерне Србије, а слоган Крагујевац - мој главни град. 

Саставни део Карневала је већ традиционални дечији Ђурђевдански карневал из кога је проистекла идеја да се у јубиларној години Карневал омасови и постане нова традиција у обележавању Ђурђевдана - дана града. Заинтересоване институције, установе, привредна друштва, предузетници и удружења грађана могу да се пријаве на e–mail mojglavnigrad@kg.org.rs најкасније до 25. априла.

Чланови већа на данашњој седници утврдили су Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о признањима града Крагујевца и упутили одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање. 
Градско веће донело је и одлуке о објављивању јавних позива за подношење захтева за исплату подстицајних средстава за набавку нове прикључне механизације, набавку уређаја и опреме за наводњавање као и нове опреме за пчеларство.

Донета је и одлука о објављивању јавног позива за подношење захтева за надокнаду дела трошкова за осигурање усева, плодова и животиња у 2018. години, затим за регресирање дела трошкова за прво вештаћко осемењавање крава и јуница као и набавку садног материјала воћа. Образац захтева за исплату подстицајних средстава може се преузети у Градској управи за привреду, Одељење за пољопривреду, канцеларија 406/IV спрат или са званичне интернет странице града www.kragujevac.rs.

Претходна страна