Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Велики Ђурђевдански карневал: Крагујевац – мој главни град
   

У овкиру прославе Дана града и обележавања јубилеја - 200 година прве престонице модерне Србије, град Крагујевац у сарадњи са Градском туристичком организацијом организује велики Ђурђевдански карневал. Одлуку о томе донели су чланови Градског већа на седници одржаној 16. априла, који су на тај начин и формално прогласили Карневал за централну манифестацију. Циљ је да се грађанима Крагујевца и гостима прикажу све значајне републичке и градске институције. Тема Карневала је 200 година прве престонице модерне Србије, а слоган Крагујевац - мој главни град. 

Саставни део Карневала је већ традиционални дечији Ђурђевдански карневал из кога је проистекла идеја да се у јубиларној години Карневал омасови и постане нова традиција у обележавању Ђурђевдана - дана града. Заинтересоване институције, установе, привредна друштва, предузетници и удружења грађана могу да се пријаве на e–mail mojglavnigrad@kg.org.rs најкасније до 25. априла.

Чланови већа на данашњој седници утврдили су Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о признањима града Крагујевца и упутили одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање. 
Градско веће донело је и одлуке о објављивању јавних позива за подношење захтева за исплату подстицајних средстава за набавку нове прикључне механизације, набавку уређаја и опреме за наводњавање као и нове опреме за пчеларство.

Донета је и одлука о објављивању јавног позива за подношење захтева за надокнаду дела трошкова за осигурање усева, плодова и животиња у 2018. години, затим за регресирање дела трошкова за прво вештаћко осемењавање крава и јуница као и набавку садног материјала воћа. Образац захтева за исплату подстицајних средстава може се преузети у Градској управи за привреду, Одељење за пољопривреду, канцеларија 406/IV спрат или са званичне интернет странице града www.kragujevac.rs.

Претходна страна