Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

ЗЗШ оценила рад локалне самоуправе
   

Последња седница Скупштине града у 2016. години била је повод Одоборничкој групи Заједно за Шумадију да одржи конференцију за новинаре на којој су изнете оцене о раду локалне самоуправе.

Према речима одборника Заједно за Шумадију, Душана Алексића, Крагујевац назадује од октобра 2014. године и доласка СНС-а на власт. Није забележена ниједна инвестиција, како града, тако и приватних инвеститора. Изостанак инвестиционих активности прати и крах приче о консолидацији градских финансија. Према Алексићевим речима локална власт се енормно задужује, без стратегије економског развоја и плана за враћање кредита. Услуге комуналних предузећа су, истакао је Алексић, на најнижем нивоу, док су њихови радници нередовно и слабо плаћени.

Крагујевац поред економског назадовања доживљава и својеврсну културну маргинализацију. Вратио се дух паланке с почетка деведесетих година и наш град постаје суморна варош, без видљиве жеље и шанси да из тог сивила изађе. Овој суморној слици доприноси и криза крагујевачких медија који су пред гашењем. Локална власт се определила да нетранспарентно врши своје функције далеко од пажње јавности. Спортски клубови су на ивици опстанка, без резултата, оптерећени огромним дуговима града према њима - нагласио је Душан Алексић.

ЗЗШ сматра да шанса за промене постоји, на пролеће, расписивањем нових председничких избора.

 

Претходна страна