Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За подстицај привреди опредељено седам милиона динара
   

Градско веће на седници одржаној 11. јануара донело је програм подстицаја привреди у 2018. години у укупном износу од седам милиона. За унапређење привредног и инвестиционог амбијента, кроз подршку пројектима удружења / организација на основу конкурса планирано је три милиона, док је за мере активне политике запошљавања опредељено четири милиона динара. Реч је о програмима и мерама предвиђених Локалним акционим планом запошљавања који ће бити реализован у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

На седници је донет и програм субвенција привреди у 2018. години за текуће субвенције Шумадија сајму, Центру за стрна жита и Центру за пољопривреду и рурални развој.

Одлуком Градског већа средства субвенција за подстицај јавним нефинансијским предузећима у износу од девет милиона динара опредељена су несметано функционисање Бизнис иновационог центра.

Чланови већа донели су и програм распореда средстава за финансирање развоја културе у 2018. години у укупном износу 44,1 милион динара. За финансирање и суфинансирање пројеката по јавном конкурсу опредељено је 34,9 милиона, док је за финансирање и суфинансирање пројеката без јавног конкурса, који су од јавног значаја предвиђено пет милиона.

За финансирање и суфинансирање програма/пројеката удружења који су од јавног интереса за град у укупном износу од 3,5 милиона, одлуком чланова Градског већа за програме/пројекате на основу јавног конкурса биће издвојено 2,6 милиона. За реализацију програма/пројеката на основу стално отвореног конкурса планирано је 875 000 динара.

На данас одржаној седници донет је и програм средстава субвенција Спортским привредним друштвима у 2018. години. Тим програмом средства су добили ФК Раднички 1923, Мушки одобојкашки клуб Раднички, Крагујевачки ватерополо клуб Раднички и Рукометни клуб Раднички 1964.

Претходна страна