Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Заједнички пројекат за годишњицу сарадње Крагујевца и Јужноморавске регије
   

Наредне године навршава се 15 година од оснивања Канцеларије Јужноморавске регије у Крагујевцу и првог заједничког кампа српске и чешке деце у Хутиско - Соланцу. Идеја је да се годишњица обележи заједничким пројектом и о томе је данас са представницима Крагујевца разговарала делегација града Кјова. О тој идеји обавестили смо Министарство просвете, омладине и спорта, као и председника Чешке Милоша Земана, који је према речима Милана Јагоша председника Скупштине града Кјова дао пуну подршку том пројекту. 

Партнерска акција подразумева изградњу два идентична мултифункционална игралишта за више спортова - хокеј на отвореном, тенис, кошарку и мали фудбал. Једно игралиште биће у Крагујевцу, а друго у Чешкој. За реализацију тог пројекта планиран је буџет између 450 000 и 500 000 евра.

Недостаје нам таква инфрастуктура у Крагујевцу и радо ћемо учествовати у том пројекту, рекао је Радомир Николић градоначелник Крагујевца. Хокеј на отвореном играо се само у великим центрима бивше Југославије и зато нам је још интереснатније. То ствара и неке нове могућности као што је отварање школе хокеја.

Поред спорта, Кјов је заинтересован и за проширење сарадње у области привреде и пољопривреде тако да ће петочлана делегација боравити у радној посети нашем граду три дана. Планирани су сусрети са представнцима Регионалне привредне коморе, Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, Шумадијског управног округа, представницима Црвеног крста и спортских клубова.

Сарадња наша два народа иде у добром правцу и константно радимо на заједничким пројектима. Најлепше је што сарадња полази од школске деце. На политичарима је да буду креативни и да сарадњу продубљују и проширују, поручио је градоначелник Радомир Николић који је делегацији Кјова пожелео да се у Чешку врате са што више података и нових идеја.

 

Претходна страна