Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Заказан састанак Радне групе за такси превоз
   

Након информације да је састанак Радне групе за сагледавање стања и предлагање мера за унапређење услова за обављање такси превоза заказан за четвртак у 9,30 сати, таксисити који су се јуче окупили на платоу испред Градске управе почели су да се разилазе. Повод за протест је непоштовање Градске одлуке о такси превозу. Проблем је што поједина удружења уместо баждареног таксиметра користе таблет чиме аутоматски укидају стартну цену.

Поред тога, и цена по пређеном километру нижа је од прописане Градском одлуком из 2015. године. Поједина удружења ангажују и возила без TX ознаке. Одлука, према речима Горана Миленковића једног од вође протеста, предвиђа и санкционисање за те и друге преступе као што су линијске вожње или ангажовање непријављених возача, без положеног испита о познавању града и прописа из области такси превоза.

Разумемо проблеме таксиста, рекао је у изјави за сајт града Владимир Максимовић члан Градског већа за комуналне делатности, равномерни и одрживи развој, уједно и председник Радне групе коју поред представника града, чине представници државних органа и представници таксиста.

Град предузима све из своје надлежности, казао је Максимовић и додао да су дуплиране инспекцијске контроле које су у надлежности града. Формирана је и Радна група која ће се бавити унапређењем услуга такси превоза. Први састанак одржан је крајем јула, а други је заказан за четвртак у 9,30 сати. Град Крагујевац има добру сарадњу са државним органима и покушаћемо кроз састанке Радне групе да укажемо на потребу унапређења контроле које нису у нашој надлежности као што је пореска полиција, привредни криминал, тржишна инспекција и инспекција рада.

 

Претходна страна