Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Запослени у РТК предали петицију градоначелнику
   

Запослени у Радио- телевизији Крагујевац, данас су предали градоначелнику Радомиру Николићу, петицију за опстанак те медијске куће коју је потписало 10.540 грађана. Запослени на овој телевизији, скоро два месеца, од када је раскинута приватизација, чекају да се постави привремени заступник капитала. Рачун телевизије је у блокади због дуга од 30 милиона динара, искључени су телефони, интернет, струја, одузета дозвола за емитовање од стране РЕМ-а.

На Радио-телевизији Крагујевац тренутно је 62 запослена којима се дугује 10 плата, доприноси од маја месеца, а здравствене књижице им нису оверене. Градоначелник Радомир Николић истиче да је град покренуо иницијативу код Министарства привреде и Министарства културе и информисања, да се ова фаза кроз коју Радио-телевизија Крагујевац тренутно пролази, а то је припрема за нову приватизацију, продужи, и да се у том периоду оснивачка права над телевизијом пренесу на град Крагујевац, како би у том периоду могао да измири обавезе према запосленима и спроведе социјални програм и на тај начин учини телевизију атрактивнијом за нови круг приватизације.

- Сматрамо да град Крагујевац има озбиљну потребу и обавезу и према запосленима и према грађанима. Архив који има Радио-телевизија Крагујевац је огроман, дводеценијска историја овог града записана је у том архиву. Грађани су посебно показали потребу да буду информисани у време када се догодила незгода у Техничко-ремонтном заводу, када смо чекали националне медије да у својим информативним емисијама известе Крагујевчане о томе шта се дешава у њиховом граду. То је само показало колико нам тако јак локални медиј недостаје и ми имамо обавезу према грађанима да се боримо за то да преживи Радио-телевизија Крагујевац - рекао је Николић.

У међувремену, Министарство привреде је расписало нови јавни позив за прикупљање писама о заинтересованости за продају овог медија и крајњи рок је 27. март.

Ми смо изнели мишљење да уколико телевизија уђе у нови круг приватизације са постојећим дуговима, да ће се тешко наћи адекватан купац за РТК - каже градоначелник.

Председник синдиката “Независност“ ове медијске куће, Горан Антонијевић истиче да запослени очекују помоћ од града јер је опстанак градске телевизије њихов заједнички интерес.

Од града очекујемо помоћ, у смислу да иако буде постављен привремени заступник капитала, или ако се граду пренесу оснивачка права до нове приватизације, да санира последице ове катастрофалне приватизације и ове рушевине које је оставио претходни купац и да омогуће да Радио-телевизија Крагујевац поново почне да емитује програм како би грађани Крагујевца имали где да се информишу о догађајима у њиховом граду - каже Антонијевић.

 

Претходна страна